Polentakake med sitronsirup

Dette er en saftig og inspirerende kake fra det italienske kjøkken. I tillegg er det en glutenfri kake. Buon appetito!

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(12 porsjoner)

Polentakake:
250 g Bremykt Original eller Bremykt Mykere
250 g sukker
3 store egg
160 g polenta/maismel, finmalt
170 g mandelmel
1 ss finrevet sitronskall
Saft av 2 sitroner (ca. 1 dl)
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Sitronsirup:
Saft fra 2 store sitroner
Ca. 70 g sukker

Melis til servering

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, over og undervarme. Smør en springform (ca. 24 cm) med Bremykt.

Polentakake:
Pisk Bremykt og sukker til det er luftig. Tilsett ett og ett egg, pisk mellom hver gang. Bland de tørre ingrediensene og sikt over, rør godt sammen og ha i sitronskall og saft (bruk gjerne en K-spade dersom du har det). Hell røra i kakeforma og stek på midterste rille ca. 40-45 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl, legg på et kakefat og dynk med sitronsirup. Dryss over melis rett før servering.

Sitronsirup:
Bland sammen sitronsaft og sukker (smak deg frem med sukker) i en liten kjele, kok opp, og la det småkoke til det tykner litt. Avkjøl.

Tips:
Friske bringebær og litt pisket krem passer fint til kaken.
Kaken smaker best dagen etter at den er laget.

Kaker
blir best med Bremykt

Snart kårer vi vinneren av Norges beste bakst

31. oktober offentliggjøres de 10 finalistene. Vinneren kåres 5. november.