Bremykt Logo

Dette er en saftig og inspirerende kake fra det italienske kjøkken. I tillegg er det en glutenfri kake. Buon appetito!

Ingredienser

(12 porsjoner)
Polentakake:
250 g Bremykt Original eller Bremykt Mykere
250 g sukker
3 store egg
160 g polenta/maismel, finmalt
170 g mandelmel
1 ss finrevet sitronskall
Saft av 2 sitroner (ca. 1 dl)
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Sitronsirup:
Saft fra 2 store sitroner
Ca. 70 g sukker
Melis til servering

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, over og undervarme. Smør en springform (ca. 24 cm) med Bremykt.
Polentakake:
Pisk Bremykt og sukker til det er luftig. Tilsett ett og ett egg, pisk mellom hver gang. Bland de tørre ingrediensene og sikt over, rør godt sammen og ha i sitronskall og saft (bruk gjerne en K-spade dersom du har det). Hell røra i kakeforma og stek på midterste rille ca. 40-45 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl, legg på et kakefat og dynk med sitronsirup. Dryss over melis rett før servering.
Sitronsirup:
Bland sammen sitronsaft og sukker (smak deg frem med sukker) i en liten kjele, kok opp, og la det småkoke til det tykner litt. Avkjøl.
Tips:
Friske bringebær og litt pisket krem passer fint til kaken.
Kaken smaker best dagen etter at den er laget.