Lemonies

Ikke vær sur, spis lemonies! Dette er sitronversjonen av Brownies – en nydelig frisk kake som viser sitron på sitt beste.

Lemonies
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 20 små biter)

Kakebunn:
150 g Bremykt Mykere eller Bremykt Original (romtemperert)
150 g hvetemel
225 g Tate Lyle Rørsukker, ekstra finkornet (engelsk sukker), evt. vanlig sukker.
¼ ts salt
2 store egg
1 stor eggehvite
Finrevet skall og saft av 1 sitron (ca. ½ dl sitronsaft)

Sitronglasur:
150 g melis
2 ts finrevet sitronskall
Ca. 3 ss presset sitron

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, kle en liten langpanne (ca. 30 x 20 cm) med bakepapir.

Kakebunn:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle, tilsett Bremykt og bland godt sammen (bruk gjerne en kjøkkenmaskin med k-spade), men ikke slik at det blir kremet. Visp sammen egg, eggehvite, sitronskall og sitronsaft, tilsett og bland sammen på lav hastighet, til en glatt røre. Hell røra i en langpanne og stek på midterste rille ca. 25 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl på rist.

Sitronglasur:
Rør sammen melis, finrevet skall og saft til en litt tykk glasur.

Fordel glasuren over den avkjølte kaka og la den sette seg litt før kaka deles i små firkanter. Evt. kan man dele kaka i firkanter og så ta glasur over.

Tips:
Kaka kan fint lages dagen før servering.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende