Lemonies

Ikke vær sur, spis lemonies! En nydelig frisk kake som viser sitron på sitt beste.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 20 små biter)

Kakebunn:
150 g Bremykt Mykere eller Bremykt Original (romtemperert)
150 g hvetemel
225 g Tate Lyle Rørsukker, ekstra finkornet (engelsk sukker), evt. vanlig sukker.
¼ ts salt
2 store egg
1 stor eggehvite
Finrevet skall og saft av 1 sitron (ca. ½ dl sitronsaft)

Sitronglasur:
150 g melis
2 ts finrevet sitronskall
Ca. 3 ss presset sitron

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, kle en liten langpanne (ca. 30 x 20 cm) med bakepapir.

Kakebunn:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle, tilsett Bremykt og bland godt sammen (bruk gjerne en kjøkkenmaskin med k-spade), men ikke slik at det blir kremet. Visp sammen egg, eggehvite, sitronskall og sitronsaft, tilsett og bland sammen på lav hastighet, til en glatt røre. Hell røra i en langpanne og stek på midterste rille ca. 25 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl på rist.

Sitronglasur:
Rør sammen melis, finrevet skall og saft til en litt tykk glasur.

Fordel glasuren over den avkjølte kaka og la den sette seg litt før kaka deles i små firkanter. Evt. kan man dele kaka i firkanter og så ta glasur over.

Tips:
Kaka kan fint lages dagen før servering.

Kaker
blir best med Bremykt

Snart kårer vi vinneren av Norges beste bakst

31. oktober offentliggjøres de 10 finalistene. Vinneren kåres 5. november.