Bremykt Logo

Denne kaken er den ultimate kaken til bursdag og andre festlige lag! En regnbuekake i 6 lag, med smørkrem av fluffy marshmallow mellom lagene og rundt. Topp den med godteri og festen kan starte!

Ingredienser

(12 superstore kakestykker)
Kakebunner:
600 g Bremykt Mykere
600 g sukker
8 store egg
1 stor sitron, finrevet skall og saft
1 kg hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
4 dl helmelk
Matfarge: Lilla, blå, grønn, gul, oransje, rød
Marshmallow fluff smørkrem:
450 g Bremykt Original, litt romtemperert
Ca. 450 g melis
600 g (3 bokser) Marshmallow Fluff, vaniljesmak
Pynt:
For eksempel Skittles, Smarties, Nonstop, smågodt eller karamellpopcorn.
Ev. trepinner

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Smør springformer (ca. 22 cm) med Bremykt. Stek i flere omganger etter hvor mange former du har.
Kakebunner:
Pisk Bremykt og sukker luftig. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hver gang. Ha i sitronskall og saft. Bland sammen de tørre ingrediensene, sikt over og rør inn til en jevn deig, vekselsvis med melk.
Fordel røra i 6 boller (bruk gjerne en vekt så du får lik mengde) og tilsett litt farge i hver. Bland godt sammen og ha i smurte former. Stekes på midterste rille ca. 20 minutter, sjekk med en kakepinne at bunnene er ferdig. Det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl litt i forma og vend bunnene over på rist.
Marsmallow fluff smørkrem:
Visp sammen Bremykt, melis og fluff til en luftig krem. Tilsett evt. litt ekstra melis dersom kremen føles løs.
Slik setter du sammen kaka. Legg 1 ss krem på et passende kakefat, legg over en bunn, smør ett tynt lag med krem utover, legg på bunn og gjenta til alle bunnene er stablet. Støtt evt. opp med trepinner dersom kaka føles ustabil. Legg krem rundt kaka, pynt etter ønske og sett kjølig frem til servering.
Tips:
For ekstra saftig kake, dynk med litt appelsinjuice eller sitronbrus mellom lagene.
Vaniljefluff kan erstattes med jordbærfluff.
Kaken smaker også godt med vanlig smørkrem.