Mandelkake med marshmallowkrem

Dette er en enkel sommerkake med en bunn med masse smør og masse bær på toppen. Så godt, så enkelt!

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(8-10 porsjoner)

Mandelbunn:
200 g Bremykt Original, litt romtemperert (ev. Bremykt Mykere)
300 g mandelmasse
3 store egg (romtemperert)
50 g mandelmel
1 ts vaniljesukker

Marshmallowkrem:
2 ½ dl kremfløte
1 ½ ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl marshmallow, i litt små terninger

Pynt:
Moreller
Revet sjokolade

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, over og undervarme. Smør en terteform (med avtagbar kant) eller ev. en springform på 24 cm.

Mandelbunn:
Riv mandelmassen grovt og ha det i en miksebolle. Ha i Bremykt, pisk godt sammen til det er kremet. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hver gang. Vend inn mandelmel og vaniljesukker. Fordel røra i ønsket form og stek på midterste rille ca. 20 minutter. Avkjøl.

Marshmallowkrem:
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til en myk luftig krem, vend inn marshmallow.

Fordel kremen over mandelbunnen og pynt med moreller.

Tips:
Vaniljekrem blandet med pisket krem smaker også veldig godt til mandelbunnen.

Pynt gjerne med friske bær som for eksempel bringebær, jordbær eller blåbær, eller en blanding

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere