Marengsrullekake med Plomme-/Eplekrem

En kjent klassiker med en vri som er fantastisk i kombinasjon med høstens plommer og epler!

Marengsrullekake
Oline Dalen

Testet ut plommekrem tilfeldig da jeg hadde mye plommesyltetøy, og det ble fort en favoritt til kaffen i ulike anledninger blant venner og familie!

Ingredienser

Marengsrullekake
6 stk eggehvite
3 dl sukker
1 pakke vaniljekrempulver bruk pulveret fra kakefyll med vaniljesmak
50 g nøtter etter eget ønske,lett brunet og karamelisert i stekepanne med 1 ts honning og 1 ss bremykt (pistasjenøtter er veldig godt!)

Fyll 1- Marengssmørkrem

Ingredienser

3 store eggehviter
180 gr sukker
230 gr bremykt
1 ts vaniljeekstrakt

Mål opp smør, del i små biter og sett på kjøkkenbenken. Sett en kjele med vann til kok, du trenger ikke mye vann - bare nok til at kjelen ikke koker tørr mens du holder på.
Ha eggehviter og sukker i en glass- eller metallbolle, bland godt. Ha bollen over vannbad, visp godt til alt sukkeret har løst seg opp.
Ha eggehviteblandingen over i en miksmaster med ballongvisp, og visp til blandingen er blitt tykk, hvit og romtemperert. Du skal nå ha fått en tykk marengs.
Du kan nå bytte til en flatvisp om du har. Bland i litt og litt romtemperert smør. Det er viktig at smøret og marengsen har ca samme temperatur, ellers vil kremen skille seg.

Bland så i vaniljeekstrakt og eventuelle andre smakstilsetninger i en tynn stråle til du har en fin krem. Det er viktig at også dette er romtemperert, slik at ikke kremen smelter eller skiller seg. Fruktkremer kan ofte se ut til å skille seg litt, men fortsett å pisk kremen, så samler den seg fint til slutt.

Notater

For plomme-/eplekrem, tilsett ca 2 dl plomme-/eplesyltetøy, smak til.
For vaniljekrem, bytt ut vaniljeekstrakt med frøene fra 1 hel vaniljestang. Ev. krydre med litt kanel.

Fyll 2- Plomme-/eplekrem
3 dl kremfløte (en liten boks)
2 ss melis
3 dl plommesyltetøy/eplesyltetøy
ev. krydre med litt kanel

Fremgangsmåte

Marengskaker trenger ikke være bare Maikake! Den gjør seg også sammen med delikatesser høsten har å by på som plommer og epler. Denne marengsen inneholder også vaniljekrempulver som vendes inn i marengsen. Det gir en god vaniljesmak, og bidrar til at marengsbunnen beholder en myk konsistens og at den blir stabil nok til at den lett lar seg rulle sammen. Vaniljemarengsen smelter på tungen og blander seg herlig med den piskede plomme-/eplekremen.

Hakkede pistasjnøtter oppå marengsen gir en artig og dekorativ vri, og bidrar til veldig god smak!

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende