Bremykt Logo

Oppskriften er en lav krydderkake som er perfekt som tilbehør til kaffe eller lignende. Den skimter bort i fra den tradisjonelle krydderkaken som ofte lages i store former/langpanne. Kaken er perfekt å ha som te/kaffebrød eller bare hvis du vil ha noe godt.

Ingredienser

Kategori 1
2 kopper vann
2 kooper sukker
1 kopp smeltet Bremykt
1ts allehånde
1ts malt nellik
1ts kanel
200g rosiner
Kategori 2
1 Egg
4 kopper hvetemel
1 ts Natron

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°c gjerne varmluft, men under og overvamer er også ok.
1. Ta alle ingrediensene fra kategori 1 i en gryte
2. Gi et lite oppkok og sett gryten til siden mens du begynner på kategori 2
3.Da tar du å knekker egget i en bolle
4. tilsetter natron.
5. Ha innholdet i gryten i bollen med natron og egg, temperaturen må ikke være for høy.
6. Ha i litt og litt hvetemel men du rører rundt med en visp, slik att du ikke får klumper.
7. Ta to brødformer og smør inn i smeltet Bremykt.
8. Fordel røren på de 2 formene.
9. Sett de i ovnen på 175°c i ca 45min. Hvis du har store brødformer så sjekk kakene etter 30min og de begynner å bli ferdig.
10. Del opp og nyt kaken med en God kopp kaffe. Kos dere :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!