Lav Krydderkake med. Rosiner

Oppskriften er en lav krydderkake som er perfekt som tilbehør til kaffe eller lignende. Den skimter bort i fra den tradisjonelle krydderkaken som ofte lages i store former/langpanne.
Kaken er perfekt å ha som te/kaffebrød eller bare hvis du vil ha noe godt.

Img 4842
Harald Moen

Jeg er den 5 generasjonen som enda bruker denne oppskriften, men som jeg da endret til å bruke Bremykt for den ble såå mye bedre.
kaken er utrolig god og den har vert gjennom hele min oppvekst, min fars oppvekst, farfars oppskrift og til slutt til min farfars Mor.

Kaken er lett å lage og blir alltid saftig og godt.
Jeg fikk ved bestemors bortgang hele hennes oppskriftsbok på all he nes kakebakst, og det er denne krydderkaken som er blitt mest lagd.
Med å dele denne oppskriften håper jeg å få hedre min bestemor.

Ingredienser

Kategori 1

2 kopper vann
2 kooper sukker
1 kopp smeltet Bremykt
1ts allehånde
1ts malt nellik
1ts kanel
200g rosiner

Kategori 2

1 Egg
4 kopper hvetemel
1 ts Natron

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°c gjerne varmluft, men under og overvamer er også ok.

1. Ta alle ingrediensene fra kategori 1 i en gryte

2. Gi et lite oppkok og sett gryten til siden mens du begynner på kategori 2

3.Da tar du å knekker egget i en bolle

4. tilsetter natron.

5. Ha innholdet i gryten i bollen med natron og egg, temperaturen må ikke være for høy.

6. Ha i litt og litt hvetemel men du rører rundt med en visp, slik att du ikke får klumper.

7. Ta to brødformer og smør inn i smeltet Bremykt.

8. Fordel røren på de 2 formene.

9. Sett de i ovnen på 175°c i ca 45min. Hvis du har store brødformer så sjekk kakene etter 30min og de begynner å bli ferdig.

10. Del opp og nyt kaken med en God kopp kaffe. Kos dere :)

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet