Vaniljekake fylt med lime-marinerte jordbær og en luftig ostekrem

Dette er en vri på den tradisjonelle bløtkaken med en ordentlig god vaniljebunn fylt med lime-marinerte jordbær og en luftig krem som lurer deg på smak! En fryd for både øyne og gane, og jeg lover deg at denne er enklere enn den ser ut som.

Jordbær
Img 20170909 185326
Thusyanthy Rajakulasingham

Denne ble til da jeg skulle lage kake til en som var veldig glad i "jordbær og krem," og det var en stor fryd å få høre at den til og med smakte bedre enn den tradisjonelle bløtkaken som denne kaken minner om.

Nyt!

Ingredienser

KAKEBUNN
125 g smeltet Bremykt
2 egg
200 g sukker
220 g hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts salt
1 toppet ts bakepulver
2 ss creme fraiche/rømme
125 ml melk

OSTEKREM
1,5 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kremost naturell
1 ts vaniljeekstrakt (eller frø fra en halv vaniljestang)

LIME-MARINERTE JORDBÆR
400g jordbær
1 lime (revet skall & saft)
2 ss sukker

Med denne oppskriften får du omtrent 12-15 biter (20 cm) av denne herligheten. Kaken blir høy nok til å kunne deles i to og fylles raust med både jordbær og krem.

Fremgangsmåte

BUNN
1. Pisk egg og sukker til en tykk og lys eggedosis.
2. Hell i smeltet Bremykt og vaniljeekstrakt mens du pisker videre.
3. Sikt i alt det tørre (mel, salt, bakepulver) i en bolle og bland inn i eggedosisen vekselsvis med melk og creme fraiche.
4. Hell røren i en springform og stek på 165 grader (over- og undervarme) i omtrent 45-55 minutter. Sett gjerne over til varmluft etter 30 minutter. Husk at dette vil variere fra ovn til ovn! Sjekk med en kakepinne om kaken er gjennomstekt.
5. La kaken avkjøle seg helt før du deler den på tvers slik at du har to bunner.

MARINERTE JORDBÆR
6. Vask og rens jordbærene og ha dem i en skål.
7. Rasp skallet til en hel lime over bærene, hell saften fra limen over og bland alt forsiktig sammen med sukkeret. La stå i kjøleskapet i minst 1 time slik at syrligheten får trukket inn i sødmen.

KREM
8. Hell alle ingredienser i en medium stor bolle og pisk til du får en luftig, fyldig krem.

Du får best resultat ved visping for hånd, men start gjerne med en håndmikser og gå over til håndvisp når blandingen begynner å tykne. Tilsett mer melis dersom du ønsker at kremen er søtere. Kremen kan fint stå en stund, men bør da settes kjølig.

MONTERING
9. Dynk kakebunnene lett med den overflødige væsken fra de marinerte jordbærene.
10. Bre først et lag med krem på den ene bunnen, legg deretter på marinerte jordbær. Legg den andre bunnen over, før du gjentar.

Velbekomme!

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet