Bremykt Logo

Dette er den perfekte kaken for deg som vil gjøre det lille ekstra for bursdagsbarnet. Hvordan din kake skal se ut, er det bare fantasien som kan sette grense for. Du kan for eksempel lage en kake som viser forbokstaven i navnet til den kaken er til, alderen eller en form (som f.eks. et hjerte).

Ingredienser

Kjeksbunn:
- 500g mel
- 100g mandelmel
- 2 ts vaniljesukker
- En klype salt
- 200g melis
- 300g bremykt original
- 1 egg
- 4 spiseskjeer kaldt vann
Kremostfyll:
- 400g naturell kremost
- 400ml fløte
- 150g melis
- 1 ts vaniljesukker
Dekorering:
Dekorer med det du ønsker. Det kan for eksempel være
- Bær
- Marengs
- Makroner
- Blomster (Pass på at de ikke er giftige. Dekk undersiden av blomsten med sølvfolie slik at de ikke berører selve kaken)

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
1. Sikt sammen mel, vaniljesukker, salt, melis og mandelmel for å unngå klumper i deigen.
2. Tilsett smøret i de tørre ingrediensene og bland sammen med hendene til deigen blir smuldrete.
3. Tilsett egget, og kna deigen sammen med hendene.
4. Fordel deigen etter antall bokstaver/ tall du skal lage. Hver bokstav/tall skal ha to lag med kjeks. (Jeg lagde ett fem tall x 2 og en null x 2).
5. Pakk deigbitene inn i plastikk, og la de ligge i kjøleskapet i minst en time.
6. Når deigen er ferdig kjølt ned tas den ut av kjøleskapet. Hvis deigen har blitt for smuldrete, kan du tilsette 1 - 2 spiseskjeer med kaldt vann og kna det inn i deigen.
7. Rull ut en og en deigbit, og kutt ut den formen du vil ha. Bruk gjerne en mal, slik at begge lagene med kjeks blir like.
8. Kutt ut dine valgte bokstaver/ tall.
9. Plasser kjeksen i fryseren i 10 min før den stekes.
10. Stek kjeksen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 9 - 11 min. Kjeksen skal være gyllenbrun.
11. La kjeksen kjøle seg helt ned før du fjerner den fra stekebrettet. Når kjeksen er nystekt er den nokså myk, og den vil stivne etter hvert som den kjøler seg ned.
12. Stek resten av tallene/ bokstavene.
Kremostfyll:
1. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker i en bolle.
2. Tilsett følte og bland sammen til kremen holder form. Bruk gjerne en mixmaster for å oppnå best mulig resultat.
3. Putt kremen i en sprøytepose med rund tipp.
Montering og dekorering:
1. Sprøyt små dotter med kremostfyllet på det første laget med kjeks.
2. Når hele kjeksen er dekket med fyllet, legger du den andre kjeksen oppå.
3. Gjenta prosessen, og sprøyt de samme dottene på toppen av den andre kjeksen.
4. Dekorer med det du ønsker. På bildet har jeg brukt:
- Jordbær
- Marengs
- Makroner
- Blomster (Pass på at de ikke er giftige. Dekk undersiden av blomsten med sølvfolie slik at de ikke berører selve kaken)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!