Karamellkake
Verdens beste langpannekake, med god smak av litt karamell. Glasuren med kaffe gjør at kaka blir skikkelig god.


Therese Storvik
Den er min favorittkake når jeg vil ha kake "her og nå". Den er ikke vanskelig å lage og det tar ikke lang tid. Både barn og voksne i familien elsker denne kaka.
Ingredienser
Kakebunn:
4 stk egg
400 g sukker
200 g bremykt (flytende)
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 l hvetemel
1,5 dl karamellsaus (Freia sin på flaske)
3 dl lettmelk
Glasur:
500 gr melis
200 gr Bremykt i terninger (romtemperert)
1 dl karamellsaus
3 ts vaniljesukker
6 ss sterk kaffe, kald (blir ca 1 dl)
Fremgangsmåte
Kakebunnen:
1. Sett på stekeovnen på over- og undervarme, 180 grader.
1. Pisk egg og sukker til det lyst og luftig med kjøkkenmaskin.
2. Tilsett resten av ingrediensene og bland fort sammen med mikseren.
3. Legg bakepapir i langpanna og hell i kakerøra.
4. Stekes på nest nederste rille i ca 20-30 minutter.
Glasur: Visp alt godt sammen med en mikser, hell over avkjølt kake.
blir best med Bremykt