Bremykt Logo

Nydelig frisk kake med mørdeig og ripsbær.

Ingredienser

Punkt 1, Bunn:
125g Bremykt
Revet skall av 1 sitron
125g sukker
250g hvetemel
2 egg
1 knivspiss kardemomme
1 ts bakepulver
Fyll:
500g Ripsbær
Punkt 2, Flytende fyll:
2,5dl melk
1 knivspiss salt
1ss Bremykt
2ss semulegryn
2 eggeguler
skall fra 1 sitron
4ss Creme Fraiche
100g finmalte mandler
2 eggehviter

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene i punkt 1 knas sammen enten for hånd eller i maskin til en jevn mørdeig.
Kakeform/springform med ca Ø26 cm smøres med smeltet smør og et tynt lag hvetemel ( litt mel ristes i formen).
Kjevle ut ca 3/5 av deigen til bunnen og resten rulles til en pølse og legges inntil kanten i formen og trykkes ut til en jevn kant rundt hele kaka, ca 5 cm høy.
Bunnen stekes i 25-30 min på ca 180 grader.
I mellomtiden lages vaskes bærene og det flytende fyllet forberedes:
Melk, salt, smør og sukker kokes opp.
Når det begynner å koke tømmes semulegrynene oppi mens man rører.
Ta gryta av plata.
Eggegulene, sitronskallet, Creme Fraiche og mandler blandes sammen og helles oppi gryta under omrøring.
La dette stå og pisk så eggehvitene stive.
Ha ripsbærene oppi den forhåndsstekte bunnen og tøm så det flytende fyllet over.
Stek så kaken videre i ca 30 min.
Kaken avkjøles i formen.
Om ønskelig kan kaken pyntes med melis før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!