Bringebærmoussekake
En frisk smak av bringebær er i hele kaken. Den perfekte kombinasjonen av søt, sur og litt smak av sjokolade fra brownien. Den består av en sur bringebærkonfiture, søt bringebærmousse, en browniebunn og toppet med en glansfull mirror glaze.


Medina Instagram.com/cherry_blossoom_
Dette er en oppskrift jeg har lagret i åresvis fordi jeg trodde jeg ikke var god nok til å lage den. Til slutt bare tok jeg tak i den og laget den for familien, og siden da er den blitt en stor hit.
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
1. Bringebærkonfiture:
250 g bringebærpure
63 g sukker
12 g maisenna
12 g gelatinpulver
70 ml kaldt vann
2. Browniebunn:
115 g Bremykt Original
105 g sukker
2 egg
45 g mel
24 g bakekakao
110 g mørk sjokolade
1/4 ts salt
3. Bringebærmousse:
300 g bringebærpure
50 g sukker
1 ss sitronsaft
5 g gelatinpulver
30 g kaldt vann
200 g kremfløte
4. Mirror glaze:
300 g sukker
200 g kondensert melk
150 ml vann
20 g gelatinpulver
120 ml kaldt vann
350 g hvit sjokolade
Rød eller rosa gelefarge
Fremgangsmåte
Bringebærkonfiture:
1. Bland sammen gelatinpulver og kaldt vann og la den sitte.
2. Bland sammen maisenna og sukker og tilsett bringebærpure.
3. Varm opp bringebærblandingen, men ikke kok. Når den har begynt å putre skal den taes av plata.
4. Tilsett gelatinen inn i bringebærblandingen og rør godt rundt til gelatinen løser seg opp.
5. Pakk plastfolie stramt rundt en 18 cm springform og hell i bringebærkonfituren.
6. Sett i fryseren til konfituren får en fast form. Ca. 4-5 timer. Viktig at formen har en helt rett underlag slik at den ikke stivner i en skjev form.
Browniebunn:
1. Pisk Bremykt og sukker hvitt.
2. Tilsett ett og ett egg om gangen og pisk dem.
3. Bland sammen mel, bakekakao og salt og bland inn i det våte.
4. Smelt sjokolade og tilsett inn i brownierøren.
5. Ha i en 18 cm springform og stek på 170° C i 25 min.
Bringebærmousse:
1. Bland sammen gelatinpulver og kaldt vann og la den stå.
2. Bland sammen sukker, bringebærpure og sitronsaft og varm den opp. Skal ikke kokes, men taes av plata når den begynner å putre.
3. Bland inn gelatinen i bringebærpureen og rør godt til all gelatinen er oppløst.
4. Pisk kremfløten til en myk krem.
5. Avskjøl kremen og bringebærpureen.
6. Når de er kalde bland kremen og bringebærblandingen godt sammen.
7. Sett i kjøleskapet for å avskjøle.
Oppbygging av kaken:
1. Bakepapir inni og rundt en 20 cm springform.
2. Ha litt bringebærmousse i bunnen av formen og frys i 5 min.
3. Legg i bringebærkonfituren og ha i resten av bringebærmoussen. Frys i 5 min.
4. Legg på browniebunnen til slutt.
5. Ha i frysren over natta. Viktig at underlaget er helt rett.
Mirrorglaze:
1. Bland gelatinpulver og kaldt vann og la den sitte.
2. Bland sammen sukker, vann, og kondensert melk i en kjele og varm den opp under omrøring helt til suklerer løser seg opp. Når blandingen begynner å putre, ta av plata.
3. Ha oppi geletinen i den varme blabdingen. Rør godt til gelatinen er løst opp.
4. Kutt opp hvit sjokolade og ha den i en bolle på forhånd. Hell over den varme blandingen over hvit sjokolade og la sitte i noen minutter.
5. Kjør en stavmikser inni mirrorglazen for å løse opp alt. Ha oppi gelefarge og kjør med en stavmikser en gang til.
6. Sil mirrorglazen gjennom en sil og la den avkjøle seg til 32-35° C.
7. Ta ut kaken fra fryseren, og fjern springformen og bakepapiret. Sett den på en rist f.eks. for å ha på mirrorglazen. Husk at kaken skal snues, slik at brownien blir bunnen av kaken.
8. Når mirrorglazen har nådd 32-35 grader, hell den i sirkelbevegelser over kaken og la den dryppe.
9. Sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres.
P.S:
1. En enkel måte å lage bringebærpure på er å varme frossen bringebær i mikroen og deretter kjøre dem med en stavmikser. For så å sile dem gjennom en sil for å fjerne frøene.
2. Det er viktig å følge rekkefølgen oppskriften er skrevet på.
blir best med Bremykt