Bremykt Logo

Verdens beste bringebærmoussekake med mandel bunn og vaniljekrem

Ingredienser

Bringebærmoussen
800g (frosne) bringebær
200g sukker
1dl kokende vann
10 gelantinplater
7 1/2 dl kremfløte
Vaniljekrem
6dl fløte
2dl melk
6 eggeplommer
40g smør
40g maisenna
100g sukker (deles i 2)
1 vaniljestang
Mandelen
150g mandler (males)
150g melis
1ss mel
4 eggehvite

Fremgangsmåte

Bringebærmoussen
1. Start med å legge gelantinplatene i kaldt vann.
2. Mos bringebærene med en stavmikser eller lignende sammen med sukkeret. Press deretter blandingen gjennom en sil for å fjerne bringebærstenene.
3. Klem vannet ut av gelantinplatene og legg de i det oppkokte vannet. Tilsett det deretter i bringebærblandingen.
4. Visp fløten til en myk krem. Vend deretter bringebærblandingen i den vispede kremfløten med en slikkepott.
Vaniljekremen
1. Skrap ut vaniljefrø
2. Ha Melk, 3dl fløte, vaniljefrø, vaniljestangen, smør og halvparten av sukkeret i en kjele dette varmes opp til kokepunktet (viktig å røre) La det stå i 10 min til kjøling
3. Varme det opp til kokepunkt igjen, bland eggeplommene, resten av sukkeret og maisenna
4. Melkeblandingen litt og litt oppi eggeblandingen, dette skal da tilbake i en kjele gjennom en sil, sett på platen (svak varme) og rør hele tiden.
5. Ta av platen når den begynner å bli tjukk, ikke stopp å rør.
6. Ha blandingen da i en bolle til kjøling med plastfolie, den klippes på vaniljekremen opp etter kantene.
7. Pisk siste kremfløten til krem og bland.
Mandelen
1. Ha det tørre i en bolle
2. Stivpisk eggehvite og ha i det tørre sakte
3. Sett i ovnen på 170 grader på 20 min
4. Avkjøl
Når alt er kaldt så har en vaniljekremen oppå bunnen til en passe menge, samme med bringebærmoussen og pynt med friske bringebær til slutt :)
Jeg har gjort dette på min, men smeltet også sjokolade og hadde dette over med en skje :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!