Gluten og laktosefri sjokoladekake med marsmallowfondant

Gluten og laktosefri sjokoladekake med marsmallowfondant som pynt. Til liten langpanne eller rund form.

097d28b9 5d3e 4fe1 8558 ed2e39d0e890
Birgitte Mikalsen

Deilig og allergivennlig kake som hele selskapet kan spise

Ingredienser

300 g smeltet bremykt (laktosefritt smør for laktosefri kake)
45 gram bakekakao
3,5 dl vann
En pakke glutenfri lys kakemiks
2 ts natron
2 ts vaniljessens
3 egg
En pakke oatly imat fraiche

Glasur: 100g smelter smør, 6ss kaffe, 4ss kakao, 1 ts vaniljeessens, 250g melis

Pynt: ferdig fondant

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingredienser i en bolle. Ha smør og vann i en kjele og varm opp. Når smøret er smeltet hell over sammen med de tørre ingrediensene, og rør til jevn røre. Hell over i forma og stek i 40 min på 160 grader.

Avkjøl kaken. Bland sammen alle ingrediensene til glasuren. Stikk noen hull i kaken og bre glasuren utover. Pynt med fondant.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere