Bremykt Logo

Gluten og laktosefri sjokoladekake med marsmallowfondant som pynt. Til liten langpanne eller rund form.

Ingredienser

300 g smeltet bremykt (laktosefritt smør for laktosefri kake)
45 gram bakekakao
3,5 dl vann
En pakke glutenfri lys kakemiks
2 ts natron
2 ts vaniljessens
3 egg
En pakke oatly imat fraiche
Glasur: 100g smelter smør, 6ss kaffe, 4ss kakao, 1 ts vaniljeessens, 250g melis
Pynt: ferdig fondant

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingredienser i en bolle. Ha smør og vann i en kjele og varm opp. Når smøret er smeltet hell over sammen med de tørre ingrediensene, og rør til jevn røre. Hell over i forma og stek i 40 min på 160 grader.
Avkjøl kaken. Bland sammen alle ingrediensene til glasuren. Stikk noen hull i kaken og bre glasuren utover. Pynt med fondant.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!