Bremykt Logo

Kjempegod kake inspirert av sjokoladen Snickers. Bunnen består av marengs blandet med peanøtter og Ritz kjeks for den gode salte smaken. Fyllet består av salt karamell og sjokoladesaus. Deler man kaken i bittesmå stykker er den ypperlig som konfekt!

Ingredienser

Kakebunn:
3 eggehviter
230 g sukker
180 g peanøtter (salte)
100 g Ritz kjeks
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Karamell:
1,5 dl kremfløte
1 dl sukker
0,5 dl sirup
en god klatt Bremykt (50-100 g)
75 g peanøtter
Sjokoladesaus:
3 eggeplommer
50 g melis
50 g Bremykt
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Bunnen:
1. Skill eggehviter og eggeplommer. Pisk eggehvitene stive. Når eggehvitene nesten er helt stive tilsettes sukkeret. Pisk videre i 2-3 minutter for å lage en tykk marengs.
2. Hakk peanøtter og Ritz kjeks til det nesten er helt pulverisert. Litt større biter gjør ikke noe.
3. Bland peanøttblandingen sammen med bakepulver og vaniljesukker og vend dette forsiktig inn i marengsen.
Hell røren i en smurt kakeform (26 cm) og stek i omtrent 25-30 min ved 180°C. Sjekk kaken underveis, steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Avkjøl kaken i formen.
Karamell:
1. Hell fløte, sukker og sirup i en gryte og kok opp.
2. Kok blandingen videre på middels varme til den begynner å tykne, dette tar litt tid.
3. Når karamellen starter å tykne tilsetter man Bremykt. Start med 50 g og føl deg frem. Karamellen skal ikke bli for flytende, men skal ikke bli så tykk at den ikke renner utover kakebunnen.
4. Blad grovhakkede peanøtter inn i karamellen og hell over den avkjølte kakebunnen. (Man kan gjerne sette kaken i kjøleskapet til karamellen stivner)
Sjokoladesaus:
1. Pisk eggeplommer og melis til tykk eggedosis.
2. Smelt Bremykt og sjokolade og avkjøl litt.
3. Bland sjokoladeblandingen forsiktig inn sammen med eggene og hell over karamellfyllet.
Dryss grovhakkede peanøtter på toppen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!