Festkake med sitron, ingefær, mørk sjokolade og marengs krem.

Nøttebunn med et hint av mørk sjokolade. Fylt med en nydelig lemon curd med et snev av ingefær, toppet med marengs krem.

Img 20180515 174253 634
Img 20180723 022345 510
Kariin Jacobsen

Kaken ble oppfunnet når jeg fant ut at jeg ikke tåler gluten. Da begynte en eksperimentering etter saftige kaker og spennende smaker.

Ingredienser

Bunn:
100 g mandler
100 g hasselnøtter
200g sukker
4 eggehviter
150 g mørk sjokolade

Lemon curd:
4 eggeplommer
150 g sukker
1 dl presset sitronsaft
Revet skall av 2 sitroner
1 ts revet ingefær
100 g bremykt

Marengs til toppen:
3 eggehviter
2,5 dl sukker
1ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Lag lemon curden først;
Ha eggeplommer, sitronsaft, sukker, sitron skall og revet ingefær i en stålbolle og ha i en gryte med kokende vann (vannbad). Varm opp kremen helt til den blir tykk og kremete (skal ikke koke), ha i smør terninger. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er kald.

Nøttebunn:
Kjør nøttene i en foodprosessor. Pisk eggehvitene stive og ha i litt og litt sukker mens det piskes. Bland i nøtter og grovhakket sjokolade. Stekes på 200 grader i 20 - 30 minutter, nederste rille.

Marengs krem:
Ha eggehviter, sukker og vaniljeekstrakt i en metall- eller glassbolle (som tåler varme). Sett bollen over en kjele med kokende vann. Pisk marengsen med elektrisk håndmikser over vanndampen i 4 minutter, til den er skikkelig tykk, myk og blank. Ta bollen av platen og fortsett å piske i 3-5 minutter til. Marengsen skal da være avkjølt igjen og skikkelig stiv!

Montering:
Legg nøttdbunnen på et kakefat, ha på lemon curd og ha marengskrem på toppen.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende