Haustkake med snødryss

Det har vore så dårleg ver nokon dagar no, at eg tenkte at dette måtte bli ei Haustkake. Elles likar eg godt kaker med nøtter.

Haustkake med snødryss, 2019
Marit Røvang

Ingredienser

200 g Bremykt
3 dl sukker
5 egg
200 g hasselnøtter
4 dl rosiner
5 1/2 dl kveitemjøl
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

1. Rør margarin og sukker lyst og luftig.
2. Tilset eit egg om gangen.
3. Grovhakk hasselnøttene.
4. Bland dei med rosinene og litt av kveitemjølet.
5. Rør blandinga inn i røra.
6. Tilset resten av mjølet, blanda med bakepulveret.
7. Hell røra i ei silikonform eller bakepapirkledd springform, 24 cm.
8. Steik kaka på nederste rille ved 150 grader C, ca 1 1/2 time.
9. Kvelv kaka på eit fat og dryss over eit lite melisdryss, rett før servering.

Kaker
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.