Bremykt Logo

Nydelig nøttebunn med myk sjokoladekrem og gul krem.

Ingredienser

NØTTEBUNN:
3 egg
200gram sukker
150 gram malte mandler
50 gram malte hasselnøtter
3ts vaniljesukker
2 toppede ss hvetemel
SJOKOLADEKREM:
2 dl sukker
1.5 dl kremfløte
100 gram BREMYKT
200 gram melkesjokolade
50 gram hakkede hasselnøtter
GUL KREM:
1 dl kremfløte
125 gram sukker
4 stk eggeplommer
4 ts vaniljesukker
150 gram BREMYKT

Fremgangsmåte

NØTTEBUNN:
Egg og sukker vispes til luftig eggedosis
Tilsett hakkede mandler/hasselnøtter , vaniljesukker og hvetemel
Rør forsiktig sammen.
Helles i en rund form.
Stekes i 180 grader midt i ovnen i ca 40minutter.
TIPS:Stikk en kakenål i midten etter 35 min for å se om den er stekt i midten.
I min ovn ble den litt rå i midten etter 35 minutter, perfekt etter 40 min.
La den avkjøle i formen med et kjøkkenhåndkle over.
Viktig at den er helt kald før du tar på sjokoladekremen så ikke sjokoladekremen «smelter» igjen.
SJOKOLADEKREM:
Kremfløte , bremykt og sukker varmes opp sammen til sukker og smør er helt smeltet.
Ta pannen av platen.
Knekk opp melkesjokoladen og ha oppi og rør mens sjokoladen smelter og kremen har blandet seg.
Rør i hakkede hasselnøtter.
Avkjøl kremen.
Hell den over nøttebunnen og sett kaken i kjøleskap mens du forbereder den gule kremen.
GUL KREM:
Bland eggeplommer , fløte og sukker i en panne.
Varm opp på middels varme til den nesten koker.
Sku ned varmen til lav varme.
Visp HELE TIDEN under til den tykner. Dette kan ta 5-10 minutter.
Ta pannen av platen og rør i vaniljesukker og bremykt.
Rør kremen glatt.
La den avkjøle i romtemperatur, rør litt hardt i den underveis mens den kjøler seg ned.
Sett den så i kjøleskapet og la den bli iskald. Minst noen timer, gjerne natten over
Den skal da ha fått litt hard smørkonsistens.
Visp kremen opp så den bli myk og luftig.
Smør den utover kaken oppå sjokoladekremen.
Sett så kaken tilbake i kjøleskapet.
TIPS: Kaken kan spises samme dag,men bli bare enda bedre hvis den får tilbringe natten i kjøleskapet. Dekk den da til med plastfolie, men slik at plastfolien ikke berører den gule kremen.
Jeg lager kaken i bake it easy form fra porsgrund, da er den lett å dekke til og du slipper ta den over på eget fat.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!