Farmors trøffelkake
Smaken av kokesjokolade med er hint av kaffe sammen med valnøtter er uslåelig.

Juliet Nortind Hansen
Selv om den er enkel av utseende er den en favoritt i alle familieselskapene våre. Min farmor startet tradisjonen, som er fulgt opp av min mor, og siden meg. Et glitrende eksempel på at det enkle ofte er det beste, da dette er en kake de fleste vil kunne lykkes med.
Ingredienser
Sukkerbrød:
4 egg
250g sukker
100g hvetemel
50g potetmel
1ts bakepulver
Krem:
1 plate kokesjokolade
2ss sukker
2ss Bremykt
3ss sterk kaffe
1 egg
Valnøtter til pynt
Fremgangsmåte
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland hvetemel og potetmel + bakepulver. Siktes og vendes forsiktig inn i eggedosisen.
Stekes i springform på ca 24 cm, 175 grader i 30-40 minutter.
Krem:
Smelt sjokolade og smør i vannbad. Rør inn en eggeplomme pluss kaffe. Pisk ca 5 dl fløte nesten stiv. Tilsett sjokoladeblandingen. Stivpisk eggehvitene og vend inn i kremen til slutt. Kaken pyntes med valnøtter.
blir best med Bremykt