Farmors trøffelkake

Smaken av kokesjokolade med er hint av kaffe sammen med valnøtter er uslåelig.

0c12f1a9 f942 454b 94e5 adc47bb1f647
Juliet Nortind Hansen

Selv om den er enkel av utseende er den en favoritt i alle familieselskapene våre. Min farmor startet tradisjonen, som er fulgt opp av min mor, og siden meg. Et glitrende eksempel på at det enkle ofte er det beste, da dette er en kake de fleste vil kunne lykkes med.

Ingredienser

Sukkerbrød:
4 egg
250g sukker
100g hvetemel
50g potetmel
1ts bakepulver

Krem:
1 plate kokesjokolade
2ss sukker
2ss Bremykt
3ss sterk kaffe
1 egg

Valnøtter til pynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Bland hvetemel og potetmel + bakepulver. Siktes og vendes forsiktig inn i eggedosisen.

Stekes i springform på ca 24 cm, 175 grader i 30-40 minutter.

Krem:

Smelt sjokolade og smør i vannbad. Rør inn en eggeplomme pluss kaffe. Pisk ca 5 dl fløte nesten stiv. Tilsett sjokoladeblandingen. Stivpisk eggehvitene og vend inn i kremen til slutt. Kaken pyntes med valnøtter.

Kaker
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.