Glutenfri kinder drøm
Saftig sjokoladekake med browniesbunn, fylt med sjokoladeganache og oreokrem, toppet med enda mer sjokoladeganache og digg kindersjokolade!

Hanna Ellerine Stavseng Jensen
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
Sjokoladekake:
150 g bremykt
1,5 dl melk
3 ss kakaopulver
2 egg
1,5 dl kefir
1 ts natron
2 dl sukker
3,5 dl glutenfritt mel
Et lite dryss havsalt
Bland egg og sukker lett sammen, ha i alt det tørre og tilslutt kefir og smør, rør det til en glatt røre. Stek på 170 grader i ca 25 min i en rund form.
Browniesbunn:
3 egg
300 g sukker
175 g bremykt
150 g hvetemel
40-50 g kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Rør egg og sukker lett sammen, bland så inn det tørre og smøret litt om gangen, stek på 170 grader i ca 20 min i rund form.
Sjokolaganache:
200 g valgfri sjokolade
2 dl kremfløte
Varm fløten til kokepunktet, hell over sjokoladen og rør, la den kjøle seg helt ned, og stå i kjøleskapet i ca 2 timer før bruk.
Oreokrem:
250 g kremost
2,5 dl melis
2 dl kremfløte
Ca 100 g oreokjeks (her er det brukt glutenfrie)
Pisk fløte til krem, og pisk kremost og melis sammen. Vend fløten inn i ostekremen og ha i hakkede oreobiter.
Fremgangsmåte
Framgangsmåte står under ingrediensene.
blir best med Bremykt