Glutenfri kinder drøm

Saftig sjokoladekake med browniesbunn, fylt med sjokoladeganache og oreokrem, toppet med enda mer sjokoladeganache og digg kindersjokolade!

Img 20190824 110403
Hanna Ellerine Stavseng Jensen

Ingredienser

Sjokoladekake:
150 g bremykt
1,5 dl melk
3 ss kakaopulver
2 egg
1,5 dl kefir
1 ts natron
2 dl sukker
3,5 dl glutenfritt mel
Et lite dryss havsalt

Bland egg og sukker lett sammen, ha i alt det tørre og tilslutt kefir og smør, rør det til en glatt røre. Stek på 170 grader i ca 25 min i en rund form.

Browniesbunn:
3 egg
300 g sukker
175 g bremykt
150 g hvetemel
40-50 g kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Rør egg og sukker lett sammen, bland så inn det tørre og smøret litt om gangen, stek på 170 grader i ca 20 min i rund form.

Sjokolaganache:
200 g valgfri sjokolade
2 dl kremfløte

Varm fløten til kokepunktet, hell over sjokoladen og rør, la den kjøle seg helt ned, og stå i kjøleskapet i ca 2 timer før bruk.

Oreokrem:
250 g kremost
2,5 dl melis
2 dl kremfløte
Ca 100 g oreokjeks (her er det brukt glutenfrie)

Pisk fløte til krem, og pisk kremost og melis sammen. Vend fløten inn i ostekremen og ha i hakkede oreobiter.

Fremgangsmåte

Framgangsmåte står under ingrediensene.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende