Bremykt Logo

Denne kaken lages på 1-2-3! Trenger ikke ha spessielle ingredienser, bare de vanlige som man finnes i nesten alle kjøleskapene. Perfekt for å lage med de små!

Ingredienser

Til kaken
350gr gulrot i biter
120g smeltet Bremykt
3 store egg
200gr brun sukker
200gr hvetemel
50gr maisstivelse
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts muskatt
1/2 ts nellik
Til kremen
3dl kremflote
3dl gresk yogurt (best med 10% fett)
3 ss sitron juice
1 ss raspet sitron skal
3 ss sukker

Fremgangsmåte

Deigen
1.Sett ovnen på 180 grader med ventilasjon.
2. Legg gulrot bitter, eggene, bremykt og sukker i en blender og miks sammen i 2-3 min.
3. Legg til hvetemel, maisstivelse, bakepulver og krydderne og miks godt i 3 min til.
4. Deigen legges i en kakeform (gjerne silikon, ellers husk bakepapir!) og settes i ovnen i cirka 50-60 min (prik med en tannpirkker og skjekk om kaken er ferdig - tannpirkeren må komme ut uten noe deig på).
5. La kaken kjøle seg ned før du dekker den med kremen.
Kremen
1. Pisk alt sammen til du får en stiv krem
2. Avkjøl kremen i minst en time i kjøleskapet

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!