Super rask og enkel gulrotkake med frisk yogurtkrem

Denne kaken lages på 1-2-3! Trenger ikke ha spessielle ingredienser, bare de vanlige som man finnes i nesten alle kjøleskapene. Perfekt for å lage med de små!

71768193 2491131521131855 4647746632564080640 n
Oana Sastras

Denne kaken lager jeg alltid sammen med 3 åringen min når vi har lyst på noe godt som ikke trenger "fancy" ingredienser

Ingredienser

Til kaken
350gr gulrot i biter
120g smeltet Bremykt
3 store egg
200gr brun sukker
200gr hvetemel
50gr maisstivelse
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts muskatt
1/2 ts nellik

Til kremen
3dl kremflote
3dl gresk yogurt (best med 10% fett)
3 ss sitron juice
1 ss raspet sitron skal
3 ss sukker

Fremgangsmåte

Deigen
1.Sett ovnen på 180 grader med ventilasjon.
2. Legg gulrot bitter, eggene, bremykt og sukker i en blender og miks sammen i 2-3 min.
3. Legg til hvetemel, maisstivelse, bakepulver og krydderne og miks godt i 3 min til.
4. Deigen legges i en kakeform (gjerne silikon, ellers husk bakepapir!) og settes i ovnen i cirka 50-60 min (prik med en tannpirkker og skjekk om kaken er ferdig - tannpirkeren må komme ut uten noe deig på).
5. La kaken kjøle seg ned før du dekker den med kremen.

Kremen
1. Pisk alt sammen til du får en stiv krem
2. Avkjøl kremen i minst en time i kjøleskapet

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende