Bremykt Logo

Den kaken har fått navned Melting teeth. Kaken er de forste som blir ete opp i selskaper. når du les oppskriften da ser du a det er mye sukker men den er ikke alt for sot når du spiser den.

Ingredienser

Sjokolade kake.
350 gr Sukker
115 gr Bremykt
3 egg
1,5 ts vanilia
256 gr mel
1,5 ts bicarb
1/5 ts salt
237 gr kalt vatn
Brun sukker marange.
3 egghviter
200gr brun sukker
2 dl rice krispe
Dumble krem
1 pose dumble
2 dl flote
Krem
1 dl flote
På toppen
4 roser av marange
daim små kuller

Fremgangsmåte

Kake
set ovnen på 175°C.
1. sukker og bremykt vispet til lyst ca 8 minuter. sett i 1 egg om gangen og vispe godt i mellom og sett i vanilia.
2. sett mel, bicarb, salt i ein skal og visp.
3. sett så kalt vatn og mel i sukker og egg blandning 1/3 del om gangen av mel og vatn.
4. del i 2 kakebunner og bak i 40 minuts.
Marange
1. sett egg og brun sukker og visp til stif nok.
2. ta litt av blandingen og lag rosene.
3. sett i rice krispi og ror sikktig.
4. lag ein rund marange same storrelse og kake bunnene.
5. Ha ovnen på 160°C og bak for 30 min og ha i ovnen til den er kald eller over natt.
Dumble krem
1. Ta dumblen og skjer opp i mindre biter og set i ein jern eller gler skål.
2. Varm opp floten den kan ikke bubla når den er varm nok til a smelte. ta floten og helle over dumblen. Lå stå i ca 2 minuts og ror til dumblen er heilt smelta.
3. Den blandningen trenger a bli helt kald for du seter clearfilm over og ligger på blandingen trenger a væra i kjoleskap over natt eller til iskalt.
4. Når du skal setje kaken samen visp opp dumble blandningen
Krem
1. visp floten til ferdig.
Sette kaken sammen.
kake bun
halv parten av dumble kremed
marange
90% av kremed
lit daim kuler
kake bun
på toppen
resten av dumble kremed
sett lit krem under marange rosene
set så lit daim kuler over alt og litt salt karamel saus jeg brukte den til is som kan kjopest i Obs.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!