Blåbær- og bjørnebærkake

Denne saftige kaken er fyllt med blåbær- og bjørnebærkrem.

Kanskje 4680 nr.1
Silje Johansen

Ingredienser

Ingredienser kake:
250 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
2,5 dl melk
1 ts saft av en sitron
110 gram romtemperert smør (Bremykt)
2 ts vaniljeekstrakt
1 boks søtet kondensert melk (400 gram)

Ingredienser krem og pynt:
3 dl kremfløte
30 gram melis
450 gram blåbær
250 gram bjørnebær

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte kake:

Varm ovnen til 175 grader.

Sikt sammen mel, bakepulver, natron og kanel i en bolle. Mål opp
melken i et målebeger og tilsett 1 ts sitronsaft, la dette virke i
5 minutter. I mellomtiden, rør sammen smør og vaniljeekstrakt i
en kjøkkenmaskin i 2 minutter. Tilsett søtet kondensert melk og
rør i ett minutt til. Bland inn mel –og melkeblandingen vekselsvis.
Avslutt med melet.

Legg bakepapir i bunnen av to 20 cm springformer, og smør
bunnen og sidene med smør. Fordel røren likt i formene. Stekes
midt i ovnen i 30-35 minutter. Ta ut kakene og la dem kjøle seg
ned i noen minutter før de tas ut av formene for komplett avkjøling
på rist.

Fremgangsmåte krem og pynt:

Pisk sammen kremfløte og melis til det blir en luftig krem. Vend
forsiktig inn 250 gram blåbær og 150 gram oppdelt bjørnebær i
kremen. Plasser den ene kaken på et kakefat. Smør utover halvparten
av kremen. Plasser den andre kaken oppå og fordel resten
av kremen på toppen av kaken. Smør litt av kremen på siden av
kakebunnene for å få et rustikt uttrykk. Dryss over resten av
blåbærene og bjørnebærene.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet