Gulrotkake (liten langpanne)

Gulrotkake er en slager og manges favoritt. Her får du oppskriften på en kake tilpasset en liten langpanne.

Gulrotkake (liten lanpanne)
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(liten langpanne: 22x33 cm innvendige mål)

Kake:
4 egg
300 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 - 2 ss kanel (kommer an på hvor mye kanelsmak du ønsker)
1 ts bakepulver
1 ts natron
300 g mel
1 dl kefir
200 g Bremykt Flytende
300 g revet gulrot

Ostekrem:
100 g Bremykt Flytende
400 g melis
2 ts vaniljesukker
300 g naturell smøreost

Fremgangsmåte

Start med å rive gulrøttene.

Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis. Pisk det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) vekselsvis med det våte (flytende Bremykt og kefir). Tilsett revet gulrot til slutt.

Røren fordeles i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 50 minutter.

Avkjøl kaken før kremen fordeles over. Kremen lager du ved å piske alle ingrediensene godt sammen.

Tips:
Man kan også bruke litt større form, men da blir kaken lavere og vil trenge kortere steketid i ovnen.


Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet