Saftig melkesjokolade kake i langpanne

Kjempe god kake inspirert av melkesjokolade freia. Smak av melkesjokolade freia. I denne sjokoladekaken brukes mye melkesjokolade freia og Bremykt, som gjør den ekstra god og saftig. Smelter i munn.

A310e4fb e4d3 41d2 8f6c c1591cf002fb
Evica Milosevic

Ingredienser

500 g Melkesjokolade Freia
500 g Rørsukker ( 1 pk )
500 g Bremykt. ( 1 pk )
500 g hvetemel
5 dl kokande vann
2 dl H - melk
4 egg
4 ss kakao
4 ts vanikjesukker
4 ts bakepulver

Glasur:

200 g Melkesjokolade freia
1 ss Bremykt

Fremgangsmåte

1: Ha varmt vann, melk, smør Bremykt orginal, Melkesjokolade Freia og brun sukker i en kjele på svak varme. Rør til alt smelter, avkjøl noe.
2: Bland alt det tørre, utenom sukker.
3: Ha det tørre oppi til det våte.
4: pisk mellom hvert egg.
5: Hell røren i en vanlig langpanne og stekes på 175 grader i ca 50 min. Husk å sjekke kaken etter 40 min. Kaken er da fortsatt litt skjelvende og ikke gjennomstekt. Avkjøl. Den kommer å stivne i kjøleskapet.
7: Bremykt 1 ss og 200 g melkesjokolade smeltes. Glasuren spres over kaken når kaken er avkjølt.
Tips: steketiden er litt lang, jeg hadde den i ovnen på 175 grader i ca 50 min. Den er ferdig når den virker fast, men fortsatt myk.

Kaker
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift