Bremykt Logo

Verdens deiligste kake, med seig browniebunn, frisk pasjonsfruktmousse som smelter på tungen og deilig pasjonsfruktgele på toppen.

Ingredienser

Browniebunn:
3 dl sukker
1,5 dl mel
2 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao
150g smeltet bremykt
2 egg
Mousse:
4 stk gelatinplater
3 ss vann
2 dl puré av pasjonsfrukt eller 12 pasjonsfrukter
3 dl kremfløte
1,5 dl sukker
Gele:
2 dl pasjonsfruktpure
0,5 dl vann
1 dl sukker
3 plater gelatin

Fremgangsmåte

Browniebunn:
Ha sukker, mel, vaniljesukker og bakekakao i en bolle
Smelt smør og bland det i bollen sammen med eggene
Rør godt med en sleiv og hell blandingen i en springform med bakepapir (har prøvd både 20, 22 og 24 cm, alt funker)
Stekes ved 200 grader, midt i ovnen, 15-20 min
OBS!! Må være avkjølt før du har på moussen :)
Mousse:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 min til den blir myk
Klem ut vannet og ha i en kjele med vannet til det løses opp (skal ikke koke)
Bland i pasjonsfruktpureen (hvis du ikke finner pure, kan du lage av 12 pasjonsfrukter som du koker slik at svarte frøene slipper kjøttet, og så sile).
Pisk kremfløte og sukker og bland med pasjonsfruktblandingen.
Has i kjøleskapet. Vent til å ha på geleen før moussen er stivnet.
Gele:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, så smeltes den i en kjele.
Bland pasjonsfruktpureen med gelatinen og varm litt mens du rører inn sukker.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!