Hjemmelaget browniebunn med pasjonsfruktmousse og gele

Verdens deiligste kake, med seig browniebunn, frisk pasjonsfruktmousse som smelter på tungen og deilig pasjonsfruktgele på toppen.

71834119 538176876752819 6895340071243743232 n
Lisa Vieux

Denne laget jeg i min bestevenninnes "bridalshower", avslutning på jobb og i familieselskap i påsken. Den er alltid like populær :)

Ingredienser

Browniebunn:
3 dl sukker
1,5 dl mel
2 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao
150g smeltet bremykt
2 egg

Mousse:
4 stk gelatinplater
3 ss vann
2 dl puré av pasjonsfrukt eller 12 pasjonsfrukter
3 dl kremfløte
1,5 dl sukker

Gele:
2 dl pasjonsfruktpure
0,5 dl vann
1 dl sukker
3 plater gelatin

Fremgangsmåte

Browniebunn:
Ha sukker, mel, vaniljesukker og bakekakao i en bolle

Smelt smør og bland det i bollen sammen med eggene

Rør godt med en sleiv og hell blandingen i en springform med bakepapir (har prøvd både 20, 22 og 24 cm, alt funker)

Stekes ved 200 grader, midt i ovnen, 15-20 min
OBS!! Må være avkjølt før du har på moussen :)

Mousse:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 min til den blir myk
Klem ut vannet og ha i en kjele med vannet til det løses opp (skal ikke koke)
Bland i pasjonsfruktpureen (hvis du ikke finner pure, kan du lage av 12 pasjonsfrukter som du koker slik at svarte frøene slipper kjøttet, og så sile).
Pisk kremfløte og sukker og bland med pasjonsfruktblandingen.
Has i kjøleskapet. Vent til å ha på geleen før moussen er stivnet.

Gele:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, så smeltes den i en kjele.
Bland pasjonsfruktpureen med gelatinen og varm litt mens du rører inn sukker.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere