Bremykt Logo

Saftig vaniljekake med friske, syrlige tyttebær.

Ingredienser

Vaniljekake;
225 gram Bremykt
480 gram sukker
4 egg, romtemperert
4 ts vanilje ekstrakt
435 gram hvetemel
2,5 ts bakepulver
0,25 ts salt
2,5 dl kulturmelk
125 gram tyttebær, ferske eller frosne.
Tyttebærmousse:
300 gram tyttebær
4,5 ss sukker
1,5 ss sitronsaft
3 gelatinplater
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Vaniljekake:
1. Bremykt og sukker piskes hvitt
2. egg piskes inn, ett om gangen
3. bland i vanilje-ekstrakt
4. hvetemel, bakepulver og salt blandes i vekselvis med kulturmelk.
5. hell røren over til kakeform og legg tyttebær på toppen av røra. Tyttebæra vil synke ned i røra under steking.
Det er flere muligheter for størrelse på form. Denne oppskriften er fin å bruke i 2 former på 24 cm hvis du vil lage en høy kake. Denne gangen brukte jeg to hjerteformer som rommer det samme som en rund på 24 cm i diameter. Da fikk jeg to passe høye kaker, en til naboen og en til mine foreldre :-)
Du kan også bruke en form på 30cm hvis det er ønskelig.
stekes ved 160 grader, midt i ovn i ca 1.time. Kaka er ferdig når den er litt gyllen på toppen, test gjerne med en kakepinne i midten av kaka.
Mens kaka avkjøles, kan du lage tyttebærmoussen som jeg har på toppen av kaka.
Tyttebærmousse;
1.Kjør tyttebær, sukker og sitronsaft i en hurtigmikser eller stavmikser slik at du får skilt ut saften og skallet av bærene. Bruk ei sil og press ut all saft slik at du får minst mulig skall med i moussen.
2. Legg i vann gelatinplatene i kaldt vann i 4-5 minutter.
3. varm opp en liten mengde av det flytende fra bærene i en liten kjele. klem vannet ut av gelatin og bland dette oppi kjelen.
4. rør godt ut og tilsett så resten av det flytende.
5. pisk kremfløte til krem
6. bland kremfløte og tyttebærblandingen forsiktig med en slikkepott.
7. avkjøl blandingen ca 1 time i kjøleskapet.
8. når moussen har stivnet så kan du ha den på kaka.
Det er smak og behag hvor mye mousse en vil ha. Det er også godt å lage dobbel porsjon , slik at du også kan fylle kaka med mousse.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!