«Slimkake»

Vaniljekake med smørkrem, begge deler tilsatt konditorfarge. Pyntes med «slim» som består av hvit sjokolade, fløte og konditorfarge.
Det er en fargerik kake.

3ab80de1 794f 40b3 891b 68047acac18c
8c0fd389 6395 444a bbc8 d3518130b49b
Anne Skjæveland

Kaken ble til da jeg skulle lage bursdagskake til datteren til ei venninne som ønsket seg slimkake. Da satte jeg igang og prøve meg frem og kom frem til denne kaken.

Ingredienser

Kakebunn:
500g Bremykt
800g sukker
12 romtemperert eggehviter
1,5 ss vanilje essens
1 ss bakepulver
1 kg hvetemel
5 dl fløte

Smørkrem

- 400g romtemperert bremykt
- 3 Ts vanilje essens
- Ca 2 dl melk
- 2 kg melis
Fordel smørkremen i 4 boller og tilsett ønsket farge.

Slim:
- Ca 1 dl fløte
- 200 g hvit sjokolade
- Konditorfarge

Fremgangsmåte

Kaken:
- Pisk romtemperert smør og sukker
- Ha i eggene og vanilje essens
- Pisk godt sammen
- Ha i det tørre vekselsvis med fløten

Fordel røra i 6 skåler og tilsett ønsket konditorfarge.

Stekes på 160 grader i ca 20-30 min

Smørkrem:
Pisk sammen alle ingrediensene og fordel dem i skåler og tilsett ønsket farge.

Slim:
Knekk opp sjokoladen og hell over fløten. Varmes opp i microen 20 sek om gangen og rør mellom hver gang til alt er smeltet. Fordel i skåler og tilsett ønsket farge. La det kjølne på kjøkkenbenken.

Monteres når kakebuene er kalde og «slimet» er romtemperert.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere