Bremykt Logo

En enkel og frisk kake, med et herlig knas fra valmuefrøene og sukkeret på toppen. Opprinnelig en ren lime-kake, men omgjort til en festkake for voksne ved å tilsette mojito-smakene rom og mint.

Ingredienser

Kakebunn:
170 g bremykt, romtemperert
200 g lyst brunt sukker
165 g mel
1 ts bakepulver
¼ ts salt, toppet
2 ss valmuefrø
3 egg
1 ss lime-skall
2 ss lime-juice
Glasur
6 cl + 1 ss lime-juice
1 ts lime-skall
60 g melis
100 g sukker, gjerne finkornet
1-2 gode håndfull mint-blader
6 ts hvit rom

Fremgangsmåte

Forberedelser:
- Varm ovnen til 175° og kle en 24 cm kakeform med bakepapir.
- Finrasp skallet av 5-6 lime, og klem juicen fra ca 4. Mål opp til kakerøre og glasur.
- Du kan lage glasuren først, eller mens kaken steker, men sørg for at den er klar før kaken er stekt.
1. Sikt mel, bakepulver og salt, ha i valmuefrø og bland godt.
2. Pisk bremykt og brunt sukker lett og luftig
3. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg. Skrap gjerne ned fra sidene og bunnen flere ganger.
4. Pisk inn lime-skall og juice. Røren vil se sprukket ut, men det gjør ingenting.
5. Ha i melblandingen og rør på lav hastighet til akkurat blandet inn. Skrap ned fra sidene og rør gjerne litt ekstra med en slikkepott for å være sikker.
6. Ha røren i kakeformen og glatt ut toppen med en vinklet pallettkniv.
7. Stek ca 20-25 min (steketiden vil variere). Kaken er ferdig når en tannpirker stukket inn i midten av kaken kommer ut ren og tørr.
8. Tøm glasuren over kaken (se under)
Mens kaken stekes (eller på forhånd) lages glasuren. Mengden mint og rom smakes til etter eget ønske (eller utelates for å lage en ren lime-kake).
9. Pisk juice, melis og sukker til det meste av sukkeret er oppløst (dette tar litt tid og er lettest med en elektrisk mikser).
10. Ha i mint-bladene og pisk videre for å knuse bladene inn i glasuren.
11. La stå til kaken er ferdig stekt, sikt så bort de største mintblad-restene og bland inn rom og lime skall.
Montering
12. Med en gang kaken er ferdig (og fortsatt i formen), stikk masse hull over hele kaken med tannpirkere.
13. Fordel glasuren over hele kaken. Bruk gjerne en pensel eller vend på formen for å fordele glasuren godt. la stå 30 min.
14. Ta kaken ut av formen og strø over ca 2-3 ts sukker.
Kaken oppbevares i romtemperatur og smaker enda bedre dagen etter. Kan stå 3-4 dager.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!