Skyrkake

En frisk og god kake laget med skyr.

160f3ff4 b776 4222 a916 87b19caa5410
Img 3431
Vigdis Solberg smedstua.com

Ingredienser

Ca 14 bixit havrekjeks
75 g smeltet Bremykt
1 pk fløte
2 pk skyr med jordbær og lime
100 g melis
1 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
3/4 dl kokende vann
Saften av 1/3 lime
4 ss rabarbrasyltetøy (evt. rabarbra kokt mør sammen med sukker) Kan sløyfes dersom man ikke har. Bruk Da litt mer lime for å balansere søtt og surt.
500 g jordbær

Fremgangsmåte

1. Knus kjeksen og bland den sammen med smeltet smør.
2. Fordel kjeksen utover i en bakepapirkledd 26 cm form eller et ostekakefat med springform. Trykk kjeksen lett ned med en skje e.l. Sett formen i kjøleskapet.
3. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter.
4. Vask og del opp ca halvparten av jordbærene i biter.
5. Pisk fløte, melis og vaniljesukker til krem.
6. Bland i skyr og pisk for å blande dette godt.
7. Kok opp litt under 1 dl vann. Klem vannet av gelatinen og legg den ned i det varme vannet og rør til den løser seg opp.
8. Hell gelatinen i kremblandingen med tynn stråle og pisk hele tiden så den blander seg godt.
9. Vend eller pisk inn oppdelte jordbær og rabarbrasyltetøy.
10. Hell blandingen over kjeksbunnen og sett formen tilbake i kjøleskapet.
11. Når kaka har stivnet helt, dette tar noen timer, skjærer du den løs fra formen og pynter med jordbær og gjerne noen blader av mynte eller sitronmelisse. Jeg har også brukt noen markjordbærblomster.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet