Krydderkake med smørkrem og sjokoladeglasur.

Dette er en kake som jeg har satt sammen av ulike favorittelementer fra forskjellige kaker; bunnen er en mellomting mellom gulrotkake og krydderkake, fyllet er en enkel smørkrem og på toppen smøres det en sjokoladeglasur som har et hint av kaffe.

Krydderkake med smørkrem og sjokoladeglasur
Birgitte Christensen

Ingredienser

Kakebunn:
• 3 egg
• 3 dl rapsolje
• 300 gr sukker
• 300 gr hvetemel
• 1 ts vaniljesukker
• 1 ts natron
• 1 ts kanel
• 1/2 ts malt ingefær
• 1/2 ts nellik
• 3 gulrøtter, skrelt og finrevet
• 1 eple, skrelt og finrevet
• 75 gr hakkede valnøtter

Smørkrem:
• 250 gr Bremykt
• 350 gr melis
• 1 ts vaniljeekstrakt

Sjokoladeglasur:
• 150 gr Bremykt
• 4 ss melk
• 1,5 ts vaniljesukker
• 2 ss sterk kaffe
• 4 ss bakekakao
• 350 gr melis

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:

Kakebunn:
Pisk egg, sukker og rapsolje til en lys og luftig masse. Bland krydderet og vaniljesukkeret inn hvetemelet og sikt dette inn i deigen. Rør inn de revne gulrøttene og eplet, og rør tilsist inn de hakkede valnøttene.

Ha røren i en bakepapirkledd langpanne, ca. 30 x 40 cm, og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles og deles i tre like store deler (du kan også steke kaken i en kakeform på 22 cm, og deretter dele kaken i tre lag, men da må kaken steke noe lenger, ca. 30-35 minutter).

Smørkrem:
Ha romtemperert smør og melis i en bolle, og pisk til en hvit og luftig krem. Smak til med vaniljeekstrakt.

Sjokoladeglasur:
Smelt smør i en kjele og avkjøl litt. Ha i melk, kaffe og vaniljesukker og rør godt. Bland inn melis og kakao, og rør til du får en fin og glatt glasur.

Del kaken i tre deler, og ha smørkrem mellom to av lagene. Smør sjokoladeglasur oppå og rundt kaken. Sett kaken i kjøleskapet slik at den får "satt seg".

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet