Lavkalori gresskarkake med gresskarmousse

Denne kaken er lett å lage og ser nydelig ut på kakebordet. I tillegg har bare 145 kcal per kakestykke. Verdens deiligste kake med frisk gresskarmousse som smelter på tunga.

1571604184404
Beata Poławska

Ingredienser

Ingredienser til kake i 20cm form (8 kakestykker)

Bunn:
2 egg
80 gram eggehviter
35 gram hvetemel
15 gram kakaopulver
1 ts bakepulver
100 gram gresskarpure
40 gram smeltet Bremykt
60 gram erythritol eller et ennet søtningsmiddel
1 ts malt kanel

Gresskarmousse:
200 gram gresskarpure
200 gram yoghurt naturell
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 pk sitrongele uten sukker

I tillegg:
2 fikener til pynt

Fremgangsmåte

Bunn:
Eggehvitene skal stivpiskes med erythritol i en tørr og ren bolle til det dannes stive topper.
Bruk en stavmikser og kjør de øvrige ingrediensene sammen. Tilsett 1/3 av eggehvitenetil blandingen. Bruk en metallsleiv eller stekespade for å brette blandingen sammen. Tilsett resten av eggehvitene og vend inn dette også. Hell røren i en springform 20 cm i diameter med bakepapir på. Stekes ved 170 grader, midt i ovnen, ca 20 min (steketiden vil variere). Kaken er ferdig når en tannpirker stukket inn i midten av kaken kommer ut ren og tørr.
OBS!! Må være avkjølt før du har på moussen

Gresskarmousse:
Start med å lage sitrongele. Kok opp 2 dl vann og ha pulveret i, rør godt til det er helt oppløst. Avkjøl til den er helt stiv.
Ha gresskarpure, yoghurt, kanel og kardemomme i en bolle og tilsett gele. Bruk en stavmikser og kjør ingrediensene semmen. Hell blandingen over bunnen og sett formen i kjøleskapet. Når gresskarmousse har stivnet helt, dette tar noen timer, skjærer du den løs fra formen og pynter med fikener og gjerne noen blader av mynte eller sitronmelisse.

Gresskarpure:
Skrell gresskaret, ta ut kjernene og del kjøttet i små biter. Kok fruktkjøttet i lettsaltet vann ca. 10 min. Mos gresskarkjøttet til fin pure.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende