" Himmelsk Swissrull marengs, med sjokolademousse og bringebær"

En enkel og supergod 'rulle' kake med fantastisk smak som gir smakssansen en opplevelse. Den kombinerer både det litt sprøe,men mye søtt,friskt og det syrlige.
Denne kaken smelter rett og slett i munnen,og man sitter igjen med den gode smaken lenge .

Kake 1
Presentasjon 17
Esther Benedicte Vabø www.instagram.com/vabofamily/

Swiss rull/ rullekake er noe jeg har vokset opp med og noe min mor laget mye oppover min barndom. Hun selv lærte å lage myke og gode swiss rullekaker på husmorskolen i sin tid. Men det var også vanlig før i tiden å lage,ikke minst med så få ingredienser.
Jeg er veldig glad i swiss rull,men har etterhvert ,siden jeg liker å lage kaker og prøve noen nye og egne varianter av ulike kaker. Denne er prøvet ut med en egen varianten.
Jeg er veldig glad i kombinasjonen sjokolade og bringebær. Egentlig er jeg ikke noe kakemenneske (selv om jeg elsker å lage kake..) men denne skiller seg ut,og selv de som ikke liker kake vil like denne. Grunnen er at her får en med både den litt sprøe, søte,syrlige og friske smaken. Og det er en utrolig god kombinasjon.
Marengsbunn er og en annen vri på 'vanlig' kakebunn,som ellers finnes i den originale rullekaken. Den gir litt av det sprøe i kaken.
Ved å fylle swissrullen med en utrolig fyldig sjokolademousse,(en som jeg bruker vanligvis på cupcakes) gir en god og smakfull søtsmak.
Og jeg har valgt frosne bringebær fordi de frosne gir en ekstra god, frisk og syrlighet på smak.
hakket sjokolade er bare en ekstra bonus og som små godbiter i et kakestykke. :)

Jeg mener jeg har funnet og kombinert flere gode smaks opplevelser i en og samme kake. Denne er en egenkombinert favoritt her i huset blitt. Og ikke minst et minne fra min egen barndom som jeg kan viderføre til mine barn, bare i en litt fornyet og moderne variasjon.
Anbefales !!!

Ingredienser

Marengs bunn:

5 eggehviter
2 dl sukker

Fyll:

70 g Bremykt smør
150 g lys kokesjokolade
1 pk kremfløte (3.dl)

1 pk frosne bringebær
50 g hakket sjokolade

1 kurv friske bringebær til pynt

Fremgangsmåte

Marengsbunn:

Eggehviter piskes til en stiv marengs, sukkeret tilsettes litt etter litt
Den stive marengsen brees utover på et bakepapir i en langpanne.
Stekes i 20 minutter på 175 grader

Fyll:
Fyll lages mens marengsen steker.
sjokolade smeltes i en panne på svak varme sammen med bremykt smør, avkjøles til kald og litt tykk.
Kremfløte priskes.
sjokoladen og krem blandes forsiktig sammen til en sjokolade mousse,sett kaldt

Når marengsbunnen er stekt skal den hvelves over på en kjøkken hånduk med sukker.
For at bunnen skal holde seg myk skal langpannen ligge over. avkjøles til kald.

deretter skal sjokolade kremen brees over marengsbunnen
de frosne bringebærene og hakket sjokolade fordeles utover.
Så rulles bunnen fra kortsiden. skjøtet skal vende ned.
La den stå kald til den skal serveres. Men bør ikke ta veldig lang tid siden de frosne bærene vil begynne å smelte og renne.
pyntes før servering med en kurv friske bringebær og litt melisdryss.

Lykke til og Enjoy !!!

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet