Fyldig sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem

Supersaftig og fyldig sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem som smelter på tungen.

Img 20191021 093447
Img 20190910 183645
Silje Narvestad Rodraksa

Familieoppskrift og alles wow-kake som har bestått tidens tann med bare noen få justeringer. Fremdeles den beste ❤️

Ingredienser

Begynn med kremen, som skal stå kjølig min 4 timer, eller helst over natten:

4 egg
2 dl kremfløte
270 g sukker

Kokes opp på medium varme under konstant omrøring.

Ta av platen og smelt inn:
250 g bremykt smør
2 ts ekte vaniljesukker
1 plate kokesjokolade

Avkjøles litt og settes i kjøleskapet over natten.

SELVE KAKEN:

*1 plate kokesjokolade
*4 ss kakao
*2 dl vann
*250 g bremykt smør

*smeltes og avkjøles

**500 g sukker
**8 egg
**5 ts ekte vaniljesukker

**piskes lyst og tykt

250 g hvetemel
2 ts bakepulver

Bland smeltet og avkjølt sjokoladesmør-blanding med eggedosis, sikt og rør forsiktig inn det tørre.

Fordeles i to bakepapirkledde kakeformer, stekes på midterste rille, 180 grader i ca 30-40 minutter.

Avkjøl helt og del hver kake i to. Den kalde kremen piskes luftig og myk, fylles imellom hvert lag og på toppen. Pynt etter anledning, oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

Fremgangsmåte

Se over!

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet