Fyldig sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem
Supersaftig og fyldig sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem som smelter på tungen.


Silje Narvestad Rodraksa
Familieoppskrift og alles wow-kake som har bestått tidens tann med bare noen få justeringer. Fremdeles den beste ❤️
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
Begynn med kremen, som skal stå kjølig min 4 timer, eller helst over natten:
4 egg
2 dl kremfløte
270 g sukker
Kokes opp på medium varme under konstant omrøring.
Ta av platen og smelt inn:
250 g bremykt smør
2 ts ekte vaniljesukker
1 plate kokesjokolade
Avkjøles litt og settes i kjøleskapet over natten.
SELVE KAKEN:
*1 plate kokesjokolade
*4 ss kakao
*2 dl vann
*250 g bremykt smør
*smeltes og avkjøles
**500 g sukker
**8 egg
**5 ts ekte vaniljesukker
**piskes lyst og tykt
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
Bland smeltet og avkjølt sjokoladesmør-blanding med eggedosis, sikt og rør forsiktig inn det tørre.
Fordeles i to bakepapirkledde kakeformer, stekes på midterste rille, 180 grader i ca 30-40 minutter.
Avkjøl helt og del hver kake i to. Den kalde kremen piskes luftig og myk, fylles imellom hvert lag og på toppen. Pynt etter anledning, oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Fremgangsmåte
Se over!
blir best med Bremykt