Bremykt Logo

Søtpotet passer ikke bare til middag, men smaker også utrolig godt i bakst, som i denne krydrede søtpotetkaken med en litt syrlig limeglasur.

Ingredienser

ca. 12 porsjoner.
Søtpotetkake:
2 dl Bremykt, smeltet
4 store egg
2 dl sukker
1 dl rørsukker
3 dl hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
3 ts bakepulver
1 ss malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 klype salt
4 dl finrevet søtpotet
Bremykt til smøring av form
Limeglasur:
30 g Bremykt, smeltet og avkjølt
120 g kremost naturell, romtemperert
100 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss melk
Saften av ½ lime
Til pynt:
Ca. 2 dl ristede hasselnøtter
Revet limeskall
Melisdryss
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C. Smør og kle bunnen av en springform (26 cm) med bakepapir.

Fremgangsmåte

Søtpotetkake:
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene, sikt over eggedosisen og vend forsiktig inn med en slikkepott. Tilsett Bremykt og søtpotet, rør forsiktig til alt er godt blandet. Hell røra i forma og stek på midterste rille ca. 30 minutter (dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden). Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig på pinnen. Avkjøl kaka før du har på glasur.
Limeglasur:
Pisk sammen alle ingrediensene. Smak til med lime. Ønsker du en tykkere glasur tilsett mer melis.
Fordel glasur over kaka, dryss over hasselnøtter og litt revet lime. Sikt gjerne over litt melis.
Tips:
Slik lager du ristede hasselnøtter:
Ha hasselnøtter i en varm tørr panne, rist på pannen av og til. Nøttene er ferdige når de begynner å sprekke litt i skallet. Dersom du rister dem lengre, så løsner hele skallet.