Kontrastkake med krem og lakrissaus

Av og til må man bare unne seg noe ekstra godt, som denne herligheten. En mørk sjokoladekake, lagt lagvis med fløyelsmyk krem, salt lakrissaus og friske blåbær, mmmmmm.

2020 01 kontrastkake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 6 porsjoner)

125 g Bremykt Original
2 dl sukker
100 g mørk kokesjokolade
2 store egg (romtempererte)
2 ½ dl (150 g) hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
40 g kakao
½ ts salt
1 dl melk

Til servering:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker

Friske blåbær
Salt lakrissaus (kjøpes ferdiglaget)

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Kle en stor brødform (med rette kanter) eller en liten langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir.

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt sjokoladen over vannbad, kjøl den litt ned. Pisk Bremykt og sukker luftig og hvitt. Tilsett egg og pisk godt sammen. Bland inn sjokolade, de tørre ingrediensene og melk til en glatt røre. Fordel røra i ønsket form og stek på midterste rille ca. 30-40 minutter, test med en kakepinne, det skal ikke henge igjen deig. Avkjøl og del i små firkanter.

Til servering:
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til en luftig krem.

Legg kake lagvis i et litt stort glass med pisket krem, blåbær og salt lakrissaus.

Tips:
Her kan man fint variere med andre typer saus som for eksempel sjokoladesaus eller en salt karamellsaus.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet