Fennikel og hasselnøttkake med sjokoladeglasur

Visste du at fennikel kan brukes i søte kaker? Her er en oppskrift på fennikelkake med spennende smak av anis, hasselnøtter og sjokolade.

2020 03 fennikelkake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 12 porsjoner)

Kake:
100 g Bremykt Mykere, smeltet
550 fennikel
200 g hasselnøtter
5 egg
220 g sukker
1 ½ ts bakepulver
200 g hvetemel

Glasur:
1 ½ dl kremfløte
150 g kokesjokolade
1 ss Bremykt Mykere

Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme. Kle bunnen av en springform (ca. 22- 24 cm) med bakepapir, pensle kantene med Bremykt.

Fremgangsmåte

Kake:
Skjær vasket og renset fennikel i tynne skiver, legg det på et stekebrett og bland godt sammen med Bremykt. Stek på midterste rille, ca. 25 -30 minutter til skivene er møre og litt gylne i kantene. Avkjøl.

Skru ned varmen til 180 ˚C.

Ha hasselnøtter i en foodprosessor og kjør til det er finmalt. Ha det i en bolle, bland inn hvetemel og bakepulver.

Ha den stekte fennikelen (bruk en slikkepott slik at du får med deg alt på brettet) i en foodprosessor og kjør til glatt masse. Tilsett egg og sukker, blend sammen til en glatt masse. Ha det i en stor bolle og vend inn de tørre ingrediensene. Fordel røra i springforma, stek på midterste rille 25-30 minutter. Legg over bakepapir mot slutten av steketiden. Sjekk med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl i forma.

Glasur:
Kok opp fløte, rør inn hakket sjokolade og Bremykt til en glatt glasur. Fordel over kaka.

Tips:
Hasselnøtter kan erstattes med mandler.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet