Appelsinkake med sjokolade

Lyst på en saftig kake, men ikke lysten på å bruke så lang tid på kjøkkenet? Da er denne appelsinkaken med sjokolade midt i blinken.

2020 04 appelsinkake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 8 porsjoner)

Kake:
150 g Bremykt Mykere
200 g sukker
3 store egg
1 ts vaniljeessens fra ekte vanilje
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
Finrevet skall og saft fra 1 stor appelsin
40 g mørk kokesjokolade, grovt revet

Glasur og pynt:
Presset appelsin
Melis
Revet appelsinskall til pynt

Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme. Smør en randform (ca. 1 ½ l) med Bremykt, strø med hvetemel (dunk av overflødig mel).

Fremgangsmåte

Kake:
Pisk Bremykt og sukker til det er luftig og hvitt. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hver gang, ha i vanilje. Bland og sikt over de tørre ingrediensene, ha i appelsinsaft og skall, bland godt sammen. Vend inn sjokolade og fordel røra i forma. Stek på midterste rille 20-25 minutter. Legg over bakepapir mot slutten av steketiden. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl kaka litt i forma før du hvelver den forsiktig over på rist eller et serveringsfat.

Glasur og pynt:
Rør sammen presset appelsinsaft og melis til en litt tykk konsistens. Bruk en skje og lag litt tykke striper over kaka, dryss over revet appelsin.

Tips:
Kaka egner seg godt til frysing

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet