Appelsinkake med sjokolade

Lyst på en saftig kake, men ikke lysten på å bruke så lang tid på kjøkkenet? Da er denne appelsinkaken med sjokolade midt i blinken.

2020 04 appelsinkake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 8 porsjoner)

Kake:
150 g Bremykt Mykere
200 g sukker
3 store egg
1 ts vaniljeessens fra ekte vanilje
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
Finrevet skall og saft fra 1 stor appelsin
40 g mørk kokesjokolade, grovt revet

Glasur og pynt:
Presset appelsin
Melis
Revet appelsinskall til pynt

Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme. Smør en randform (ca. 1 ½ l) med Bremykt, strø med hvetemel (dunk av overflødig mel).

Fremgangsmåte

Kake:
Pisk Bremykt og sukker til det er luftig og hvitt. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hver gang, ha i vanilje. Bland og sikt over de tørre ingrediensene, ha i appelsinsaft og skall, bland godt sammen. Vend inn sjokolade og fordel røra i forma. Stek på midterste rille 20-25 minutter. Legg over bakepapir mot slutten av steketiden. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl kaka litt i forma før du hvelver den forsiktig over på rist eller et serveringsfat.

Glasur og pynt:
Rør sammen presset appelsinsaft og melis til en litt tykk konsistens. Bruk en skje og lag litt tykke striper over kaka, dryss over revet appelsin.

Tips:
Kaka egner seg godt til frysing

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere