Tiramisurullekake

Imponer dine nære og kjære med denne søte rullekaken!

2020 05 tiramisurullekake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 6 porsjoner)

Rullekakebunn:
70 g Bremykt Mykere, smeltet
3 store egg, romtempererte
75 g sukker
75 g hvetemel
½ ts bakepulver
1 ts ekte vaniljesukker

Tiramisukrem:
2 store eggeplommer
70 g sukker
125 g Mascarpone
1 ½ dl kremfløte, stivpisket

Til dynking:
Ca. 6 ss sterk kaffe
Ca. 3 ss Amarettolikør

Til pynt:
Siktet kakao

Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, kle et stekebrett med bakepapir.
Legg ett bakepapir på benken og strø et tynt lag med sukker på.

Fremgangsmåte

Rullekakebunn:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene, sikt over eggedosisen og vend det forsiktig inn vekselsvis med smeltet Bremykt. Fordel røra utover stekebrettet, la det være ca. 3 cm igjen til kanten. Stek bunnen på midterste rille ca. 8-10 minutter, til den er lys gyllen. Hvelv bunnen over det sukkerstrødde bakepapiret, dra forsiktig av papiret på bunnen og legg stekebrettet over til bunnen er avkjølt (da holder bunnen seg myk).

Tiramisukrem:
Pisk eggeplommer og sukker over vannbad til det tykner og er rett under kokepunktet. Avkjøl (gjerne i kjøleskapet) og ha det i en bakebolle. Pisk inn romtemperert Mascarpone (pisk den opp før den tilsettes) og tilslutt stivpisket krem. Dersom du ønsker en søtere krem tilsett litt melis.

Til dynking:
Bland kaffe og likør, her er det viktig å smake seg litt frem så det ikke blir for sterkt.

Dynk bunnen og fordel kremen over. La ca. 1 ½ cm av kanten være uten krem. Rull forsiktig sammen og legg rullekaka med skjøten ned.
Sikt over kakao rett før servering.

Tips:
Dersom du ønsker å lage kaken uten alkohol, kan du for eksempel bruke en kaffesirup med nøttesmak.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende