Fyrstekake

En av våre kjente og kjære klassikere laget med mørdeig og mandelfyll og som smaker ekstra godt til kaffen er fyrstekake.

2020 05 fyrstekake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(10- 12 porsjoner)

Mørdeig:
160 g Bremykt Original
1 ½ dl sukker
2 store eggeplommer
2 ss kremfløte
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Mandelfyll:
250 g mandler
250 g melis
¼ ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
½ ts bakepulver
5 eggehviter, stivpiskede

Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, over og undervarme. Kle bunnen av en springform (ca. 20 cm) med bakepapir, smør kantene med Bremykt.

Fremgangsmåte

Mørdeig:
Pisk Bremykt og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggeplommer, fløte, mel og bakepulver. Bland godt sammen til en glatt deig. Trykk ¾ av deigen i bunnen av forma og ca. 3 cm oppover kanten. Sett resten av mørdeigen kjølig.

Mandelfyll:
Mal mandler fint og stivpisk eggehviter. Vend mandler og resten av de tørre ingrediensene inn i eggehvitene. Fordel et jevnt lag over mørdeigsbunnen.

Kjevle ut resten av deigen på melet bakebord (kna evt. inn litt mer hvetemel dersom deigen er løs å jobbe med). Del i strimer og legg i ruter over kaka. Trill en fingertynn pølse og legg rundt kanten, trykk litt ned slik at det blir mest mulig jevnt.

Stek kaka på midterste rille ca. 45 minutter. Dekk over med bakepapir mot slutten av steketiden. Avkjøl i forma.

Tips:
Fyrstekaka kan fint lages dagen før servering.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet