Bremykt Logo

Verdens beste fyrstekake som smaker utrolig godt og er enkel å lage. En kake som forsvinner fort fra kakebordet

Ingredienser

125g Smør
80g Sukker
1 Egg
2 ss Vann
1 1/2 ts Bakepulver
225g Hvetemel
150g Mandler
150g Melis
2 stk Eggehvite
1 Egg til pensling

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 190 grader. Til denne oppskriften trenger du en rund form på 22 cm.
2. Bunn: Visp smør og sukker hvitt. Rør inn egget og vannet og sikt i hvetemel blandet med bakepulver. Elt deigen lett sammen og sett den kjølig mens du lager mandelmassen.
3. Mandelmasse: Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite.
4. Kle bunnen i formen med bakepapir og smør formkanten godt. Trykk ut 2/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten.
5. Fordel mandelmassen over bunnen.
6. Kjevle resten av deigen til en 3 mm leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.
7. Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille i ca. 30-40 min. til kaken er gyllenbrun og gjenommstekt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!