Ananaskake med lime og kokos

En sommerkake med ananas, kokos og et friskt pust av sitrus passer fint i varmen.

2020 06 ananaskake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 12 porsjoner)

150 g Bremykt Mykere
3 dl melk
Finrevet skall av 1 lime
3 store egg
2 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
½ ts salt
280 g (2 små bokser) ananasbiter (uten lake)
1 dl kokosmasse

Til servering:
Pisket krem av 3 dl fløte og 2 ss sukker

Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, smør en høy pai - eller springform (ca. 24 cm) med Bremykt.

Fremgangsmåte

Smelt Bremykt, tilsett melk og limeskall og varm opp til det er lunkent. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Rør inn væska og vend inn de tørre ingrediensene. Hell røra i ønsket form, fordel ¾ av ananasen over, dryss over kokos. Pynt med resten av ananasen og stek på nest nederste rille ca. 40-50 minutter. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Legg over bakepapir dersom toppen blir mørk.

Pisk kremfløte og sukker til en luftig krem og server ved siden av.

Tips:
Det passer også fint med for eksempel en søt fyldig yoghurt, kald vaniljesaus eller en god vaniljeis til.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020