Verdens beste
En klassiker på festbordet - Verdens beste, også kjent som Kvæfjordkake. En drøm av en kake med marengs, deilig vaniljekrem og mandler.

Ingredienser
(ca. 12 porsjoner)
Kakebunn:
100 g Bremykt Original, romtemperert
125 g sukker
4 store eggeplommer
4 ss helmelk
140 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ½ ts vaniljesukker
Marengs:
4 store eggehviter
200 g sukker
Pynt:
Ca. 50 g mandler, grovhakkede
Vaniljekrem:
1 pk vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Kle en langpanne med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, over og undervarme.
Fremgangsmåte
Kakebunn:
Pisk Bremykt og sukker til det er lyst og kremet. Tilsett eggeplommer og melk, pisk godt sammen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett, rør godt sammen. Fordel røra jevnt utover langpanna.
Marengs:
Pisk sammen eggehvite og sukker til stiv marengs og fordel et jevnt lag over kakebunnen. Dryss over mandler, stek på midterste rille ca. 30 minutter til marengsen er litt gyllen. Avkjøl.
Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på et passende kakefat med marengssiden opp. Pisk kremfløten nesten stiv, pisk inn vaniljekrem på lav hastighet til en glatt krem. Fordel utover bunnen og legg den andre kakedelen over med marengsen opp. Pynt gjerne med et lett melisdryss.
Tips:
Er du glad i romkrem smaker kaka også fantastisk godt med det, bytt helt enkelt ut ferdiglaget vaniljekrem med romkrem i oppskriften.
blir best med Bremykt