Opp ned kake med pære og ingefær

Av og til er vranga den rette, som denne saftige pærekaka laget med hermetiske pærer og syltet søt ingefær.

2020 ns oppnedkake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 6 porsjoner)

Ingredienser:
150 g Bremykt Mykere
150 g lyst brunt sukker
45 g sylta søt ingefær, litt fint hakket
400 g hermetiske pærer
125 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
2 store egg

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Smør en liten springform (ca. 20 cm) med Bremykt.

Fremgangsmåte

Bland sammen 30 g Bremykt og 20 g sukker. Fordel over bunnen av kakeformen. Sil av pærene, tørk av overflødig væske og legg i et pent mønster over bunnen, hele eller delt i mindre båter. Pisk resten av Bremykt og sukker litt luftig, tilsett ett og ett egg, pisk godt sammen. Sikt over de tørre ingrediensene og bland godt. Vend inn ingefær og fordel røra over pærene. Stek på midterste rille ca. 30 min, til toppen er gyllen og kaka helt gjennomstekt. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig.

Server med en god vaniljeis, pisket kremfløte eller vaniljesaus.

Kaker
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.