Marsipankake

Deilig marsipankake

E39b4155 bc82 4333 8521 aa92a7322b9a
Kristine stølen

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

6 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll delt på 2 lag
6 dl Kremfløte
4 dl syltetøy av jordbær

2 ss bremykt

500 g marsipan (ca) til lokket
200 g marsipan til pynt

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 175 grader.

2. Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
Sikt i mel og bakepulver.
Hell røren i en den smurte kakeformen.

3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.
Avkjøl i formen og løsne kaken med en kniv.

4. Del bunnen i tre deler.
Ta smør og smør fatet der kaken skal stå for å unngå at den flytter seg.
Visp fløten til krem og fyll kaken med krem og syltetøy.
Hold igjen litt krem slik at du har til å dekke kaken med et tynt lag før marsipanlogget legges oppå.

5. Arbeid marsipanen myk og kjevle den ut til den dekker kaken. Legg marsipanlokket over kaken og gni den lett med hånden. Renskjær rundt kanten.

6. Pynt

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere