Fløyelsmyk sjokoladekake med kokos

Dette er en sjokoladekake som smaker himmelsk, den er lett og lage og passer like godt til selskap som til kaffekos.

9e456c38 c832 4e6c a887 879802f894c2
Freja Engdahl Olaisen

Med denne kaken smeltet jeg hjerte til min nåværende samboer!

Ingredienser

Kakebunn:

200 gram havrekjeks
85 gram bremykt
50 gram mandler
1 stor spiseskje nøttesmør
1 klype salt
1 teskje vaniljesukker
1 spisekje kokosmasse

Fyll:
3 1/2 dl kokoskrem
200 gram smeltet kokesjokolade
3 spiseskjeer sukker
2 dl smeltet bremykt
1 dl mandelsmør
2 spiseskjeer vaniljesukker
1 klype salt
2 spiseskjeer sterk kaffe
1 moden avokado
Evt ekstra kakaopulver

Fremgangsmåte

Bunn:

1. Smelt bremykt på lav temperatur

2. Ta resten av ingrediensene i en blender og bland godt.

3. Når smøret har smeltet heller du dette oppi blenderen og blender til det har blitt en jevn masse. Hvis massen blir for tør kan du tilsette litt mer smør. Den skal være fuktig og noe klissete

4. Tøm massen over i en rund kakeform med 18 cm. diameter. Press bunnen ned og sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Fyll:

1. Smelt kokesjokoladen i et vannbad. Når sjokoladen har smeltet tilsetter du sukker og deretter bremykt litt etter litt og rører til en glatt røre. La sjokoladen avkjøles noe.

2. Bland inn sjokoladen med kokoskrem, nøttesmør, salt, kaffe og en most avokado. Bland dette forsiktig sammen. Kremen skal ha en god og kraftig sjokoladesmak, ved behov kan det tilsettes noe kakaopulver.

3. Hell fyllet over den kalde kakebunnen og sett kaken i fryseren i minst 3 timer.

4. Ta kaken ut ca 15 min før servering og topp med friske blåbær og raspet sjokolade.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere