Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Kaken er laget i en form str. 22 cm i diameter. Da denne kaken er litt høy, kan den fint lages i en større form med samme mengde ingredienser.
Bunnen er laget av
250 g kjeks – Digestive
100 g smeltet Bremykt
150 g revet marsipan
1 ts kanel for enda mer julefølelse
En klype eller to med salt - smak deg fram
Riskremen er laget av
1 pk Fjordland riskrem (675 g)
3 dl kremfløte
160 g sukker
2 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
5-6 ss kokvarmt vann
Sausen på denne kaken er laget av
1 pk. Kos jordbærsaus
2 plater gelatin
Vann til å smelte gelatinen med.

Fremgangsmåte

Bunnen
Knus/pulveriser kjeksen, smelt Bremykt og bland dette med kanel og ev. litt salt.
Riv marsipanen og kna denne inn i kjeksblandingen.
Fordeles i bunnen av kakeformen.
For jevn og fin fordeling, bruk en «stapper».
Riskremen
Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Kok opp vann.
Når gelatinen er klar, piskes kremfløten nesten stiv med sukker og vaniljesukker. Deretter klemmes vannet av gelatinen og smeltes i det kokvarme vannet.
Sett på kjøkkenmaskinen igjen og hell i gelatinvannet mens du pisker kremen stiv.
Stivpisket krem med gelatin blandes med riskremen.
Fordel deretter riskremblandingen over kjeksbunnen. Settes kaldt til den stivner.
Sausen
Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken. Kok opp vann for å smelte gelatinen med. Klem vannet av gelatinen og smelt i kokvarmt vann.
Fordeles på stivnet riskremkake og settes kaldt til den setter seg. Pga. syren i sausen, vil den ikke stivne helt, men den vil sette seg på kaken.

Loading content...