Julens dessert i kakeform - Riskremkake

Denne riskremkakedesserten ble skikkelig god. Akkurat passe søt riskrem-krem mot den syrlige sausen, og når kaken hadde tilbragt en dag i kjøleskapet, var bunnen langt fra så søt som den opplevdes samme dag som den ble laget. Er du redd for at den blir for søt, kan du ev. bytte ut noen av de søte kjeksene med salte kjeks.

Ny vri på julens dessert.

Happy Bremykt Baking!

Riskremkake   riskrem som kake   juledessert   oppskrift idefull   inspirert av tove holter
Tove Holter idefull.no/

Ingredienser

Kaken er laget i en form str. 22 cm i diameter. Da denne kaken er litt høy, kan den fint lages i en større form med samme mengde ingredienser.

Bunnen er laget av
250 g kjeks – Digestive
100 g smeltet Bremykt
150 g revet marsipan
1 ts kanel for enda mer julefølelse
En klype eller to med salt - smak deg fram

Riskremen er laget av
1 pk Fjordland riskrem (675 g)
3 dl kremfløte
160 g sukker
2 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
5-6 ss kokvarmt vann

Sausen på denne kaken er laget av
1 pk. Kos jordbærsaus
2 plater gelatin
Vann til å smelte gelatinen med.

Fremgangsmåte

Bunnen
Knus/pulveriser kjeksen, smelt Bremykt og bland dette med kanel og ev. litt salt.
Riv marsipanen og kna denne inn i kjeksblandingen.

Fordeles i bunnen av kakeformen.

For jevn og fin fordeling, bruk en «stapper».

Riskremen
Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Kok opp vann.

Når gelatinen er klar, piskes kremfløten nesten stiv med sukker og vaniljesukker. Deretter klemmes vannet av gelatinen og smeltes i det kokvarme vannet.

Sett på kjøkkenmaskinen igjen og hell i gelatinvannet mens du pisker kremen stiv.

Stivpisket krem med gelatin blandes med riskremen.

Fordel deretter riskremblandingen over kjeksbunnen. Settes kaldt til den stivner.

Sausen
Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken. Kok opp vann for å smelte gelatinen med. Klem vannet av gelatinen og smelt i kokvarmt vann.

Fordeles på stivnet riskremkake og settes kaldt til den "setter seg". Pga. syren i sausen, vil den ikke stivne helt, men den vil "sette seg" på kaken.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere