Gulrotkake med ostekrem
Deilig gulrotkake i langpanne med myk og søt ostekrem


Tor Martin Vrangsund
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
6 egg
360 g sukker
150 g Bremykt
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ts kanel
2 ts kardemomme
350 g gulrot
Ostekrem:
125 g kremost naturell
60 g smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
1. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis
2. Smelt smøret. Avkjøl det litt før du tilsetter det i eggedosisen.
3. Bland de tørre ingrediensene inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott så ikke luften i eggedosisen ikke slås ut.
4. Vend forsiktig inn revet gulrot i blandingen.
5. Hell røren over i en langpanne kledd med bakepapir i bunnen.
6. Stek kaken midt i ovnen på 180 C i ca 30 minutter.
Ostekrem:
Romtemperer smøret og visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Ha ostekremen på kaken når kaken er avkjølt.
Forslag: Tilsett gjerne litt appelsinskall til ostekremen for en ny smak.
Bildet er hentet fra Trines matblogg. (jeg har ikke bilde av egen kake).
blir best med Bremykt