Gulrotkake med ostekrem

Deilig gulrotkake i langpanne med myk og søt ostekrem

P11621651
Tor Martin Vrangsund

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

6 egg
360 g sukker
150 g Bremykt
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ts kanel
2 ts kardemomme
350 g gulrot

Ostekrem:
125 g kremost naturell
60 g smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis
2. Smelt smøret. Avkjøl det litt før du tilsetter det i eggedosisen.
3. Bland de tørre ingrediensene inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott så ikke luften i eggedosisen ikke slås ut.
4. Vend forsiktig inn revet gulrot i blandingen.
5. Hell røren over i en langpanne kledd med bakepapir i bunnen.
6. Stek kaken midt i ovnen på 180 C i ca 30 minutter.

Ostekrem:
Romtemperer smøret og visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Ha ostekremen på kaken når kaken er avkjølt.

Forslag: Tilsett gjerne litt appelsinskall til ostekremen for en ny smak.

Bildet er hentet fra Trines matblogg. (jeg har ikke bilde av egen kake).

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere