Sjokolademarengsterte

Deilig sjokoladekake med sprø marengsbunn med nøtter i.

83fd750c 829b 452a 9c2a 8a2d17c748c3
Cfbfc602 dd17 4b37 a1b5 e1946558ac4f
Isabell Karlsen

Min mamma har i alle år laget kaken til forskjellige arrangementer, og den har vært en stor favoritt i bygden jeg kommer fra. Kaken er familiens favoritt, og oppgaven med å lage den er gått i arv fra mamma til meg.

Ingredienser

Bunn:
8 eggehviter
4 dl sukker
4 dl finhakkede hasselnøtter
4 ss kakao
2 ss vaniljesukker

Krem:
8 eggeplommer
2 dl sukker
3 dl kremfløte
2 plater kokesjokolade
300 g bremykt

3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Eggehvitene piskes til hardt skum. Tilsett sukker litt etter litt, pisk til du får en glatt marengskrem. Mens marengsen piskes blander du nøttene, kakaoen og vaniljesukkeret. Når kremen er pisket glatt blander du forsiktig inn nøtteblandingen. Bre marengsen utover et stekebrett, stekes på 150 grader i 30-40 minutter.

Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og fløte blandes i en kasserolle og varmes opp på svak varme og stadig omrøring. Når eggekremen er begynt å tykne tas kasserollen av platen. Tilsett kokesjokoladen. Rør rundt til den er smeltet. Tilsett så bremykt, rør til smøret er smeltet helt. Eggekremen settes kaldt når den er ferdig.

Når eggekremen er blitt kald tas den ut av kjøleskapet. Den bør stå i romtemperatur en times tid før kaken monteres. Del kakebunnen i to like store deler. Smør eggekrem på bunnen, så et lag pisket krem. Legg på den andre bunnen, smør resten av eggekremen på og pynt med pisket krem, evt friske bær.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere