Bremykt Logo

Verdens beste bursdagskake! Laget med lemon curd og raspet sitron, for en frisk og god smak. Kaken kan lages til alle anledninger, ikke bare bursdag:)

Ingredienser

Kake:
400 g sukker
170 g bremykt original
3 egg
400 g mel
4ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
3 dl melk
Skallet fra 1 sitron, raspet
Fyll:
Lemon curd. Hjemmelaget eller fra butikken
Glasur:
300 g bremykt original
Ca. 375 g melis
4 ss melk

Fremgangsmåte

Kaken:
(Jeg bruker kjøkkenmaskin, men kan også gjøres for hånd)
1. Pisk smør og sukker sammen til hvitt
2. Tilsett ett egg om gangen, og rør om
3. I en annen bolle, rør sammen de tørre ingrediensene(mel, bakepulver og vaniljesukker)
4. Tilsett ca. halvparten av melblandingen i bollen med sukker, smør og egg. Rør godt.
5. Tilsett melken i røren og rør godt.
6. Tilsett resten av melet, og rør.
7. Tilsett den raspede sitronen i røren, og rør godt om.
8. Kle en langpanne med bakepapir, og hell røren i formen.
- stekes på 180 grader, midt i ovnen, i 20-25 minutter. La kaken kjøles ned før pynting.
- kaken kan også stekes i kakeformer, bare juster tiden.
9. Kutt kaken i 3 like store sirkler. Her kan en bruke en skål eller tallerken som mal.
Glasur:
1. Pisk smør til hvitt
2. Tilsett melis og rør
3. Tilsett melken til glasuren får riktig konsistens. Den skal ikke være for løs, men også kunne sprøytes ut med en sprøytepose.
I lag sett kaken sammen slik:
*1. Kake
2. Smør på et godt lag med lemon curd. Ca. 1 ss (skal smøres på midten, ikke ytterst på kantene)
3. Smør på et lag med smørkrem
- repeter med lag 2 fra *
4. Tilsett den siste kaken
5. Smør med et tyng lag med smørkrem oppå og på sidene av kaken. La stivne i kjøleskapet. (Kalles crumb coat)
6. Smør på et siste lag med smørkrem over hele kaken
7. Med en sprøytepose med en stjernetupp, pynt kaken rundt fatet og på toppen av kaken.
8. Farg en liten del av smørkremen med konditorfarge, og skriv en liten bursdagshilsen på kaken :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!