Bremykt Logo

En superenkel og veldig saftig kake med nydelig smak. Kombinasjonen av revet eple, most banan og kanel er noe helt spesielt. I tillegg er det en overaskelse inni med sjokoladebiter og nøtter som setter kronen på verket med å gi krunsj og den søte smaken av sjokolade. Det som å er bra er at man får brukt opp de overmodnede bananene og eplene. Kaken er superenkel å lage og kan stå lenge kjølig eller eventuelt fryses.

Ingredienser

200g bremykt smør
180g hvit sukker
2 egg
200g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ts kanel
2 stk eplet
1 godt moden banan (2 om de er små)
50g mørk kokesjokolade i biter
50 g hakket nøtter (valgfri hvilken type, men jeg bruker valnøtter)
Topping
Dryss på kanel og hvitt sukker på toppen før steking som lager en sprø og god skorpe
Hvis den serveres varm er det godt med krem eller is ved.

Fremgangsmåte

1. pisk romtemperatur smør (bremykt) og sukker hvit.
2. tilsett ett og ett egg og pisk i mellom.
3. ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel.
4. skrell eplene og riv de på rivjern og ha det oppi.
5. Mos bananen med gaffel og ha den i og pisk til alt er blandet.
6. hakk nøtter og sjokolade med kniv til passe størrelser og vend de inn med slikkepott.
7. kle en 24 cm rundform med bakepapir i botnen og full den med røra.
8. strø på kanel og sukker på toppen.
9. stek kaken på midterste rille i 60 min på 190 grader.
10. ta kaken ut av ovnen og server gjerne lunken og med is eller krem til. Men kaken kan absolutt nytes alene også selv etter flere dager om man holder den kjærlig eller fryser den.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!