Naturlig glutenfri krydderkake

Godt og sukkerfritt, naturlig glutenfri. Mitt mål er å skape oppskrifter som er like gode og velsmakende som vanlig bakst, til tross for at de er tilpasset oss som av ulike grunner må velge bort en del vanlige ingredienser. Jeg velger å bruke naturlige sukkererstatninger.

Krydderkak
Anne May Lea Kvernmoseter

Etter å ha slitt med en mage som ikke fungerte i flere år, dårlig opptak av mineraler/vitaminer, smerter m.m og en diagnose IBS, så la jeg om kostholdet for 12 år siden, valgte bort stivelse, gluten og sukker, og ble symptomfri veldig fort. Så lenge jeg er flink med kostholdet så er jeg symptomfri, jukser jeg så er magevondten tilbake raskt. Det er lett å leve slik i det daglige, men savnet å kunne kjøpe/lage god bakst til penbruk, og derfor begynte jeg å utforske mulighetene med de begrensningene jeg har. Målet er å få fram god bakst som alle kan like.

Ingredienser

Bunn;
100 gr Bremykt
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts sort pepper
Frø fra 1/4 vaniljestang
-smeltes sammen i en kasserolle.
2 middels egg
50 gr sukrin+
50 gr sukrin fibersirup
100 gr yoghurt naturell
30 gr kokosmel
20 gr havrefiber
3 gr (liten ts) xanthangummi
2 ts bakepulver

Krem
250 gr kremost naturell
100 gr bremykt
3-4 dråper vanilje-ekstrakt
1 lime
100 gr sukrinmelis

Pynt
50 gr ristet kokosmasse

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukrin+, fibersirup og yoghurt. Hell inn smeltet bremykt/krydderblanding mens du visper godt. Visp deretter inn kokosmel, havrefiber, xanthangummi og bakepulver. Bland godt.
Ha bakepapir i en liten langpanne/firkantet kakeform og smør sidene om det trengs. Hell kakerøren i formen og fordel utover. Stekes midt i ovnen 200 grader i 30 minutter. Ta ut, dekk til formen med et håndkle eller noe, slik at fuktigheten holdes i kaken. Avkjøl.
Del kaken i 3 like store rektangler, og stable disse oppå hverandre.
Kremen,
Pisp sammen bremykt, kremost, saften fra en lime, vanilje og sukrinmelis. Visp til det blir en glatt og klumpfri krem.
Ha godt med krem mellom lagene i kaken, samt oppå og langs sidene.
Dryss revet kokos over hele kaken, også langs sidene.
Kaken er aller best om den får stå over natta og samle de gode kryddersmakene sine.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere