Bremykt Logo

Godt og sukkerfritt, naturlig glutenfri. Mitt mål er å skape oppskrifter som er like gode og velsmakende som vanlig bakst, til tross for at de er tilpasset oss som av ulike grunner må velge bort en del vanlige ingredienser. Jeg velger å bruke naturlige sukkererstatninger.

Ingredienser

Bunn;
100 gr Bremykt
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts sort pepper
Frø fra 1/4 vaniljestang
-smeltes sammen i en kasserolle.
2 middels egg
50 gr sukrin+
50 gr sukrin fibersirup
100 gr yoghurt naturell
30 gr kokosmel
20 gr havrefiber
3 gr (liten ts) xanthangummi
2 ts bakepulver
Krem
250 gr kremost naturell
100 gr bremykt
3-4 dråper vanilje-ekstrakt
1 lime
100 gr sukrinmelis
Pynt
50 gr ristet kokosmasse

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukrin+, fibersirup og yoghurt. Hell inn smeltet bremykt/krydderblanding mens du visper godt. Visp deretter inn kokosmel, havrefiber, xanthangummi og bakepulver. Bland godt.
Ha bakepapir i en liten langpanne/firkantet kakeform og smør sidene om det trengs. Hell kakerøren i formen og fordel utover. Stekes midt i ovnen 200 grader i 30 minutter. Ta ut, dekk til formen med et håndkle eller noe, slik at fuktigheten holdes i kaken. Avkjøl.
Del kaken i 3 like store rektangler, og stable disse oppå hverandre.
Kremen,
Pisp sammen bremykt, kremost, saften fra en lime, vanilje og sukrinmelis. Visp til det blir en glatt og klumpfri krem.
Ha godt med krem mellom lagene i kaken, samt oppå og langs sidene.
Dryss revet kokos over hele kaken, også langs sidene.
Kaken er aller best om den får stå over natta og samle de gode kryddersmakene sine.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!