Suksessterte med bringebærkrem

2 lag med knasende sprø mandelbunn, fyldig suksesskrem og en frisk bringebærkrem er en helt magisk kombinasjon.

8bb29388 5036 4db9 ab63 74bc2409409f
Marit Hegle

Dette er en av mine absolutt favorittkaker og har blitt min signaturkake når jeg skal ta med kake i et selskap.

Ingredienser

Gul krem
6 eggeplommer
2,5 dl kremfløte
150 g sukker
3 ts Maisenna
1 vaniljestang
200 g Bremykt

Bringebærkrem
2 plater gelatin
200 g frosne bringebær
2 ts vaniljesukker
100 g melis
4 dl kremfløte

Mandelbunner
225 g mandler
150 g melis
6 eggehviter
75 g sukker, gjerne finkornet

Pynt
Friske bær, gjerne bringebær og jordbær
Salte pistasjenøtter

Fremgangsmåte

Gul krem
Bland eggeplommer, fløte, sukker og maisenna i en kjele. Skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett både frø og stang i kjelen. La dette koke på svak varme i 3 minutter mens du rører hele tiden. Fjern kjelen fra varmen. Tilsett Bremykt og rør til alt smøret er smeltet og blandet inn i kremen. Hell kremen over en sil for å fjerne eventuelle klumper. Avkjøles først til romtemperatur, og deretter i kjøleskap i minst 4 timer. Legg gjerne plastfolie helt nedpå kremen mens den avkjøles så unngår du snerk.

Mandelbunner
Rist mandlene i 10 minutter på 180 grader i stekeovnen. Avkjøl de. Grovhakk mandlene i en foodprosessor. Det går helt fint om det er noen store mandelbiter, det er bare godt med litt tyggemotstand i kaken. Har du ikke en food processor kan du kverne mandlene i en vanlig mandelkvern. Bland deretter mandlene med melisen.
Pisk 6 eggehviter til bløtt skum, tilsett så gradvis 75 g sukker mens du pisker på medium hastighet til du har en fin og stiv marengs. Bland mandlene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.Kle to runde kakeformer på 22 cm med bakepapir i bunnen og fordel marengsen jevnt i formene. Se lenger nede hva du gjør hvis du ikke har to former.Stekes på varmluft i ovnen i cirka 18 minutter på 180 grader. Bunnene er ferdige når de er gylne på toppen.

Bringebærkrem
Tin bringebærene. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Start deretter med å presse bringebærene gjennom en sil, plasser en stor skål under silen. Press ut så mye væske av bringebærene som du klarer. Dette gjør vi for å bli kvitt steinene i bringebærene, de ødelegger konsistensen på moussen.
Varm opp ca 1/4 av bringebærsaften i en kjele til de begynner å ryke. Ta kjelen av platen. Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og tilsett de i de varme bringebærene (gelatinplatene bør ha ligget minst 10 minutter i kaldt vann) og rør godt. Tilsett resten av bringebærsaften. Avkjøl til romtemperatur. Visp kremfløte, vanilje og melis til en løs krem. Ikke visp for mye. Tilsett bringebærene mens du rører. Rør til alt er jevnt blandet. La kremen stå i kjøleskapet til den såvidt begynner å stivne.

Montering
Del jordbær i 2, evt i 4 hvis de er store. Grovhakk pistasjenøttene.
Plasser en kakebunn på et serveringsfat. Visp den gule kremen lett med en ballongvisp eller en elektrisk mikser. Du behøver bare å vispe et par sekunder slik at den blir litt lysere og mer luftig. Fordel kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp og klem ut små topper med gul krem jevnt over hele bunnen. Legg den andre kakebunnen over den gule kremen.
Bre over bringebærkrem. Legg pistasjenøtter i en ring rundt kanten av bringebærkremen. Fordel friske bær inni ringen av pistasjenøtter.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere